Arama


-winx- - avatarı
-winx-
Ziyaretçi
2 Haziran 2013       Mesaj #4
-winx- - avatarı
Ziyaretçi
Kırığı alçıya alınan kişi nelere dikkat etmeli?
Kırığınız bir doktor tarafından alçıya alındığı zaman birtakım şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. En önemlisi ilk 2 gündür. İlk 2 gün kırığın kanama zamanıdır. Bu dönemde kanama olacağı için alçı içinde oluşan basınç biraz daha artacaktır. Bunun önüne geçmek, dolaşımınızın sağlanabilmesi içinse özellikle ilk 2 gün, örneğin el bileği kırığında 1 yada 2 tane yastığın üstüne koyup hidrostatik basınç etkisiyle sıvının - kanın kalbe kolay gelmesi sağlanır.

Kırık tedavisinde alçının yapım materyali de önemlidir. Örneğin normal boz alçı dediğimiz alçıdan yapılmışsa bu alçıları özellikle sudan uzak tutmanız gerekiyor. Bir diğeri yine boz alçıdan yapılmışsa kışları en az 2 gün üstünü kapatmamanız gerekir. Çünkü alçı donsa bile tamamen kurumayacağı için ilk 2 - 3 gün içinde kırılabilir.

Eğer alçınız normal, sentetik alçılardan yapılmışsa o zaman yine yukarıda tutmanız gerekiyor ama sudan çok da uzak tutmanızın gereği yoktur. Fakat onların iç malzemeleri de ıslanıp kurumayı engelleyeceği için cildinizde birtakım bozulmalara yol açabilir. Bu nedenle bu alçıları da sürekli sudan uzak tutarsanız iyi olur.
Son düzenleyen Safi; 8 Kasım 2016 20:44