Arama

Özlü Sözlü Doğrular - Tek Mesaj #8

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2005       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben, Türk ufuklarından bir gün mutlaka bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu âdeta gözlerimle görüyordum.

İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin. Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin.

Bizim dinimiz en mâkul ve en tabiî bir dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uyması lâzımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.

Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum istemidir.

Türkiye Cumhuriyeti halkını ayrı ayrı sınıflardan oluşmuş değil, fakat kişisel ve sosyal hayat için işbölümü itibariyle çeşitli mesleklere ayrılmış bir toplum olarak görmek, esas prensiplerimizdendir.

Çok yoğun duygular içinde toplanamaz sözcükler. Anlatamazsınız, kendinizi ifade edemezsiniz, ne üzüntünüz ne sevinciniz ne aşkınız paylaşılmaz.. Ama ÖZLÜ SÖZLER sizin yüreğinizin aynası olur.. aklınızın ışığı. Her ÖZLÜ SÖZ bizden önce yaşamış, hayatı özümsemiş insanı ve yaşamı damıtmış büyük düşünürlerin ataların, ATA’mızın bize karanlıkta tuttukları ışıktır.