Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:44, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 23 Aralık 2025 - 20:44
Arama
MaviKaranlık Forum
Kakaolu Portakallı Ekmek Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
8 Haziran 2013
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Kakaolu Portakallı Ekmek
MsXLabs.org
Malzemeler
• 2 çorba kaşığı kakao
• 1,5 su bardağı su
• ½ su bardağı süt
• 5 su bardağı buğday unu
• 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• Tuz
• 1 paket instant maya
• 2 çorba kaşığı bal
Üzeri İçin
• 1 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı
1. Unu ve kakaoyu yoğurma kabına alın.
2. Üzerine instant maya, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz, bal süt ve su ekleyip iyice yoğurun.
3. Derin bir kabı hafifçe yağlayın ve hamuru bu kaba koyun.
4. Üzerini streç folyoyla kapatıp hamur iki kat büyüklüğüne ulaşana kadar mayalandırın.
5. Mayalandıktan sonra unlu zeminde tekrar yoğurup şekil verin.
6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve şekil verdiğiniz hamuru tepsiye yerleştirin.
7. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika daha mayalandırın.
8. Üzerine dövülmüş fındıkları serpin.
9. Öncen 180 C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
10. Bir bıçak batırın ve bıçağı çıkarttığınızda temiz çıkıyorsa fırından alıp soğumaya bırakın.
11. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 20:44
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...