Arama

Hülya Avşar - Tek Mesaj #1

BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
16 Kasım 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
HÜLYA AVŞAR

Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocukları olarak, 10 Ekim 1963'te, Edremit'te dünyaya geldi. Orta halli bir ailenin üç çocuğundan biri olan Hülya Avşar, liseyi bitirdikten sonra öğrenimine devam etmedi. Küçük yaşta yaptığı evlilik çabuk sona erdi ve Mehmet Tecirli'den boşanması Avşar'ın yaşamını tamamen değiştirdi.

Türkiye kamuoyu Hülya Avşar adıyla ilk kez Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği Kainat Güzellik Yarışması'yla duydu. Yarışmada birinci seçilmişti seçilmesine ama başından geçen evlilik nedeniyle tacı geri alındı. Bu olay, daha sonraki yıllarda onun "taçsız kraliçe" olarak anılmasına neden olacaktı.

Tacı elinden alınmış olsa da yeni bir yüze ihtiyaç duyan sinema camiası, Hülya Avşar'a üst üstte film teklifleri getirmeye başladı. 1983 yılı Avşar'ın yaşamında dönüm noktasıydı. Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı "Haram", Avşar için büyülü dünyanın kapılarının aralandığının ifadesiydi. "Haram"ı "Tutku", "Tele Kızlar", "Sekreter", "Mavi Mavi", "Üç Halka", "Fatmagül'ün Suçu Ne", "Kısrak", "Alın Yazım", "Dağlı Güvercin", "Sevda Ateşi", "Bir Kırık Bebek", "Öğretmen" ve "Salkım Hanım'ın Taneleri" adlı filmler izledi. Tomris Giritlioğlu'nun yönettiği "Salkım Hanım'ın Taneleri"nde büyük beğeni topladı.

Ard arda çektiği filmler ününe ün katarken, sanatın bir dalının kendisi için yeterli olmadığını fark eden sanatçı, önce şarkıcılığa ardından program sunuculuğuna ve nihayet tiyatroculuğa başladı.

Sanatçı yönünün yanı sıra özel yaşamıyla da çok konuşulan Hülya Avşar, 1997 yılında Kaya Çilingiroğlu ile evlendi. Avşar'ın bu evlilikten Zehra adında bir kızı oldu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _KleopatrA_; 20 Ocak 2010 19:37 Sebep: yazı boyutu