Arama

Bebeklerde Oturma Zamanı - Tek Mesaj #1

Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
11 Haziran 2013       Mesaj #1
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
Bebeklerde Oturma Zamanı
msxlabs.org

Bazı anneler, bebeklerinin konuşması, yürümesi ve oturmasının erken olmasına bayılırlar. Bebeğiniz bu isteminizi anlayışa karşılayabilir. Ancak siz de bebeğinizi anlayışla karşılamaksınız. O, ne zaman konuşacağına, ne zaman yürüyeceğine ve ne zaman oturacağına kendisi karar vermelidir. Size düşen, onu zorlamak değil, ancak yüreklendirip, cesaret vererek, destek olmaktır.

Elbette ki, bebeğinizin aylar boyu, dünyayı yatay olarak izlemesi canınızı sıkabilir. Bebek ayaklandığı veya oturduğu zaman, dünyayı dikey ve geniş bir açıdan izleyeceği için, hem o keyiflenecek, hem de bebeğinizin keyiflenmesi, sizi de keyiflendirecektir. Tabi bu durum, salt keyiflilik içermez. Bilakis bebeğinizin oturma ■ pozisyonunda işlev gören kaslarının da gelişmesini temin eder. Fakat bu ayda bebeğinizin oturmasını temin için, yanlarını yastık veya kırlent gibi destekleyici unsurlarla desteklemeyiniz. Bebeğinizin oturma deneyini, genellikle kucağınızda yapınız. Onu kucağınıza, sırtı karnınıza gelecek biçimde oturtunuz. Bebeğiniz, kendisini oturmaya hazır hissetmiyor ve bu pozisyon onu sıkıp, rahatsız ediyorsa, bebeğiniz kendisini ileri kaydırarak veya yana devrilerek tepki verecektir. Unutmayınız, bebeğinizin oturmak için cesarete değil, yeterli biçimde gelişmiş kas yapısına ihtiyacı vardır.
Bu ayda, bebeğinizin oturması için yaptığınız küçük deneylere, bebeğiniz kayarak veya yana devrilerek karşılık veriyorsa onu zorlamayınız ve bu duruma da can sıkmayınız. Eskilerin sözüyle “çoğu gitti azı kaldı!” bebeğiniz birkaç ay içinde oturmaya başlayacaktır. Hem sonra oturmaya başlayan bebeğiniz, oturduğu yerden ortalığı karıştırmaya da başlayacaktır. Bebeğinizi oturtmaya hazırlarken, bir taraftan da siz kendinizi, bebeğinizin pozisyon değiştirdikçe geliştireceği olumsuz tepkilere de hazırlayabilirsiniz. Bu süreç, sizin açınızdan da olumlu bir süreçtir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 11 Haziran 2013 09:51