Arama

Adobe Photoshop Dersleri - Tek Mesaj #62

insomnia42
Yasaklı
13 Haziran 2013       Mesaj #62
Yasaklı
Aşama 1

Photoshopta herhangi bir ebatta döküman oluşturalım. Bu çalışma için ben 700x300 boyutunda çalışacağım.

Öncelikle açtığımız layerin arka planını siyah ile dolduralım kod: (#000000)

Aşama 2

Klavyede ctrl+shift+alt+N tuşlarına birlikte basalım ve yeni bir katman (layer) oluşturalım
daha sonra tıklayalım ve "Falcons Font" yazı tipini seçelim ve istediğiniz herhangi bir yazıyı yazın, Ben şekilde gördüğünüz yazıyı kullandım.

Renk olarak Beyaz seçin Kod: #ffffff ve istediğiniz uygun boyutu verin.

(Not: Falcons Font Yazısını indirmek için TIKLAYINIZ. Daha sonra C sürücüsndeki Windows Dosyasında Font Dosyasına kopyalayınız.)
Phtoshoptower layerimizi Ctrl-J ile kopyalıyoruz ve ismini "top text" olarak değiştiriyoruz, daha sonra tekrar kullanacağız

Aşama 3

"Top text" layerimize sağ tıklıyoruz ve burdan "rasterize" yapıyoruz (tükçe ise, yazımı pikselleştiriyoruz)

Daha Sonra Filter>Blur>Gaussian Blur Diyoruz, "Radius" 3,6 px olarak ayarlıyoruz

Sonuç:

Aşama 4

"Smudge Tool" seçiyoruz 15 px ve soft brush (yumuşak fıça)' ı seçiyoruz

fırça ayarlamalrını tablodaki gibi olmasına dikkat ediniz;

daha sonra F5 e basmak suretiyle fırça ayarlarını yapıyoruz;

Daha sonra Yazının üst tarafını istediğiniz şekilde mausla sündürüyoruz çok aşırıya kaçmamak şartıyla

Şuan yazım aşamamız bitti, efektlere geçeceğiz

Aşama 5

Şuanki seçili layerimizi CTRL+J ile kopyalıyoruz, filter>blur>motion blur yapıyoruz ve aşağıdaki ayarlamaları yapıyoruz,

Sonuç:

Aşama 6

Layer sekmesine Tıklıyoruz ve ordan New Adjustment Layer->Color Balance ı seçiyoruz ve şu aşağıdaki ayarlamaları yapıyoruz.
Shadows

Midtones

Highlights

Sonuç:

Aşama 7

Aşama 2 de yaptığımız ve ismini "Top Text" olarak verdiğimiz layerimize geri dönüyoruz mausla tutarak bu layeri, layer paletinde en üste çıkartıyoruz

Sonuç:

Aşama 8

Aynı katman üzerinde işleme devam ediyoruz (top text) çift tıklıyoruz yada katman paletinin en altındaki küçük f ikonuna basarak "blending options" u açıyoruz ve aşağıdaki ayarlamaları sırasıyla yapıyoruz.
Drop Shadow:

Inner Shadow:

Bevel & Emboss:

Gradient Overlay:

Pattern Overlay:

ve Sonuç

Ayrıca Birde Msx İçin Hazırladım

9362 10151518741892561 276920215 n

wala baya uraştım bir beğeni hak ettim