Arama


Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
13 Haziran 2013       Mesaj #6
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
TweetDeck’in mobilde fişi çekildi

Twitter, ilk olarak Mayıs ayında sona erdireceğini duyurduğu API v1 desteğini 11 Haziran itibariyle kesti. Birçok uygulamayı doğrudan etkileyen bu gelişme, Tweetdeck’in mobilde fişinin çekilmesine neden oldu.

Twitter, teknik testlerin planlanandan uzun sürmesi nedeniyle Mayıs yerine dün sona erdirdiği API v1 desteğiyle, TweetDeck’in Android ve iPhone’da fişini çekti. Uygulamanın aynı zamanda Adobe AIR masaüstü versiyonu da sona erdi.

Yaklaşık bir aylık ertelemenin ardından API v1 desteğini çeken Twitter, dün blog sayfasında yaptığı açıklamada, ‘artık tamamen API v1.1’e geçiş yapılacağını’ belirtti.

Yapılan geçiş, Twitter’ın TweetDeck, SilverBird ve DestroyTwitter gibi üçüncü parti uygulamalarının, eşzamanlı olarak birden fazla sosyal medya hesabını takip edebilmek için farklı bir uygulamadan yararlanması gerektiği anlamına geliyor.

PC VE MAC’TE DEĞİŞİM YOK

Twitter’ın blog sayfasında açıklama yapan yazılım ekibinden Taylor Singletary, ‘birçok üçüncü parti yazılımın çoktan API v1.1’e geçiş yaptığını ve yazılım geliştiricilerin gerekli güncellemeyi yapması için geç kalmadığını’ belirtti.

Yeni API, üçüncü parti uygulamaların Twitter’dan elde edebileceği bilgileri geçmişe göre kısıtlarken, Twitter izin vermediği sürece gelişticiler tarafından hazırlanan bu yazılımların kullanıcı limitini 100 binde tutacak. Üçüncü parti uygulamalar, şifreler dışında neredeyse kullanıcıların paylaştığı tüm bilgilere ulaşıyordu.

CNET’in verdiği bilgiye göre, mobilde yaşanan değişime rağmen, PC ve Mac kullanııları TweetDeck’e Web ve Chrome versiyonlarından erişim sağlamaya devam edecek.

Twitter, TweetDeck’i 2011 yılında satın aldı. Ancak son iki yılda site sadece Web tarayıcıları ve Chrome uygulamaları alanında geliştirildi.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.