Arama


Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
14 Haziran 2013       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı
Quokka

Bir quokka wallaby bir türüdür.

küçük cüsseli ve kalın gri kürkleri vardır.

Ormanda yaşar

yaprak yerler.

gün içinde uyur ve gece hareket ederler.

Bir quokka nedir?

Bir quokka bir tür kanguru , ama bilim adamları kendi bir grup gerçekten olduğunu bulduk. Diğer wallabies aksine, kısa sert kuyruk ve kısa arka ayakları vardır. Onun kulakları daha başka wallabies göre daha yuvarlak ve onun kafatası ve dişler farklı vardır. Bir quokka bir küçük keseli .

Adı 'quokka' güneybatı bir kısmının Aborijin insanlar denilen isminden gelmektedir.

Habitat ve Dağıtım (bulundukları yerde)
Quokkas Perth yakınındaki Batı Avustralya kıyıları Rottnest Adası'nda bol bulunurlar. Batı Avustralya güney batısında bölgelerinde yaygın olarak bulunur, ancak orada sadece küçük gruplar halindedirler. yiyecek bulmak için ya da rahatsız olduğunda kaçmak için uzun otlar içinde hareket yolları yaparlar ve bu gibi yerlerde barınırlar.

Bunları biliyor muydunuz?
Rottnest Island Hollandalı kaşif, Willem De Vlamingh tarafından 1658 yılında seçildi. O quokkas kadar ada 'olarak adlandırılan, sıçan sanıyordum Rotte yuva Hollandalı anlamına gelen 'Rat yuvası' in '.
Görünüm ve Davranışları
quokka bir birkedi büyüklüğünde, yaklaşık 80 santimetre uzunluğundadır ve 4 kilogram ağırlığındadır. uzunca kaba gri tüylüdürr. Quokkas diğer wallabies gibi hoplarlar, Quokkas bir erkek liderin öncülüğünde aile grupları halinde yaşarlar. Geceleri aktif olan ve sık sık su delikleri de, büyük sosyal gruplar toplanırlar. Gündoğumu aile grupları da gün geçirmek için kalın bitki örtüsü bir sığınmak için dönerler. Grup bazen sığınak değişse bile, quokka alışkanlığı olan bir yaratıktır ve her gün aynı yere döner.

Diyet
Quokkas otlar ve çalılar ve küçük ağaçlar yaprakları yer. Rottnest Island batı kısmında yaz aylarında su yoktur, o bölgede quokkas yeterli nem almak için etli bitkilerin yaprakları çokca yer.

Yaşam Döngüsü
diğer keseli gibi, dişi çok küçük ve undevloped olarak doğan küçük bir bebek, doğurur, ve doğum dakikalar içinde onun kesesine giriyor. sütle beslenen yavru bir meme başı ile bağlıdır, yaklaşık 5 ay için kesede tam zamanlı kalır.

Koruma statüsü
Quokkas açıktır. tüm güneybatı Avustralya üzerinde bulundu, ama şimdi nadiren Rottnest Island anakaradai görülür. Batı Avustralyada ise çoktur.


1601 397183520398542 592269317 n

quokka 1

1511HELLO20LITTLE20QUOKKA20SO20POLITE