Arama

cHiLeK - avatarı
cHiLeK
Ziyaretçi
17 Kasım 2006       Mesaj #150
cHiLeK - avatarı
Ziyaretçi
Mozole Mİrach-ARAF

Her birimiz,neredeyiz ki?!? Bilemez olduk! Yarını göremez olduk! Ah çekerken tüm melekler neydi hep soluk? Soğuk bi rüzgar essin,ağlamaklı gözer dinsin! Gök yüzünde inlesin sesim ve dünya dinlesin! Tek bi çerçeve duvarda son kalan hatıramdı,ağlamaklı bir çocuktum,geçmeyen dakikalardı. Donuktu gözlerim,sızlayan satırlarımdı! Neredeyim ki bilemedim,bu ruhum Araf taydı! Hangi taraftaydı! Haraptı,bitaptı hislerim! Zarardı yanıma kalan her bi karım...
Ağmaydı sorumsuzca bakan o gözler,ve lanet okuyup kaçacağı tek yer belki Araf tı...
Sırılsıklam ıslanırken lyriclerim doğardı,her gecemse sabaha uzanan kilitli bir kapıydı!
Ne sığınacak yerin nede kaçacak delik var,yitirdiğim değerlerimse satırlarda kaldılar...
Acıttılar ki canını,kaçtı uzak diyarlara,riyalara kandı belki,sandı herkes aşina...
Boşuna bir inat,oldu bitti soramadan,yorulmadan uçtu gitti özlediği Araf a...

[Nakarat]
Bedenim acaba nerede,ruhum nerede?!? Araf denen bi yerde kimler beklemekte?!?
Hep umutlar taşıdık,kalpler kırdık! Cennet değil cehennemde,acaba Araf nerede...?!?
Bedenim acaba nerede,asi ruhum nerde söyle! Araf denen bi yerde,özünü kimler beklemekte?
Hep umutlar taşıdık,sözde kalpler kırdık anlamadan! Cennet değil cehennemde,Acaba Araf nerede...?!?

Sözlerimde solmamış düşüncem ancak kendime yararsa,bende çekerim fişimi yalnız kalırım anla! Zannetme ki zafer kazanmak öyle kolay! Asla takma,asla yılma,kafanı bunaltma! Zamanla geçer mi sandın, onca darbe aldın kanma?!? Hayatta kalmak mı yoksa derin sularda boğulmak mı tercihin?!? Akıllı davran,hayatta kal,sezilerimle kokunu Sal! Ve sende savaş hayatla,kimse olmama! Kalemimi elimden alamazlar ve biz sınırsak koyamazlar! Belki tek kalemde silerim,onlar anlamazlar! Gün bu gün,vakit tamam. Ve af yok artık şairan! Bu düşlerimse yoğrulan,hiç bi farkın yok hamurdan! Hepsinin bi meyvesi var,özlerinde sözlerim var! Besledim içimde ve büyüttüm artık anla! Zorla kendini,sakınma sözlerinden asla koşma ve çekinme sende öylesin,utanma kendinden! Bu benliğinde kaybolan,sadece senin kimliğin! Sen hep hayattasın! Yaşamdasın! Araf ı dinle! Kendi sesini dinle! Yok değildin varlıkta fakat zorlukta var olmak..?!? Gerçek kolay,hayatsa aynı dolunay,önünü görmek çok kolay,yaşam bi kay! İmkansızdır her bi fırsat,önüne geçemez hiç bi kimse,hiç bi yerde,Araf ın sesini dinle!

[Nakarat]
Bedenim acaba nerede,ruhum nerede?!? Araf denen bi yerde kimler beklemekte?!?
Hep umutlar taşıdık,kalpler kırdık! Cennet değil cehennemde,acaba Araf nerede...?!?
Bedenim acaba nerede,asi ruhum nerde söyle! Araf denen bi yerde,özünü kimler beklemekte?
Hep umutlar taşıdık,sözde kalpler kırdık anlamadan! Cennet değil cehennemde,Acaba Araf
nerede...?!?

Mozole Mirach-KARANLIK VE GÖLGESİ

Nefesimde kalbimin, son vuruşlarında aradım kendimi. Bulamadım.
Gecikmiş adımlarımla koştum. Umudu aradım. Soramadım.
Çırpınırken sessizciğe tüm korkularım kaçamadım.
Aldandığım her aşinalı tebessüm ömür boyu gölgem olarak kalacak.
Gömülüp içime duracak. Kaçacak mı sandın bir kez olsa.
Yarına kalacak her kar. Zararın esaretine hayır!
Rapimin ufuklarında görünecek kara, dikkat et o benim umudum olacak.
Benide alacak kaçacak. Rapimin rengi solmaz daima, acıda, sevinçte o hep benimle.
Benliğimle. Yeah!
Her harf, yüzümü çizdiğim bir tablo. Kelimelerse doğan satırları hesap et.
Ve gayret et, yaralı bereleri avare, solgun yüzler. Gerçeğin aynasına yansıyan bezgin gülüşler.
Veda sonrası, bir gece yarısı, ansızın kapımı çalan ölüm meleği, sormasyon dili nedir bir isteği?
Yeah! Gizli çalar nefesini, gizli çalar kalbini... Yeah! Yeah!

Hayat ince bir yol çekim gücü fazla. Kalın bi şey ne sana ne de bana.
Günler geçer aylar geçer bu adam hala yazar. Günlerini böyle harcar melankolik drama.
Beyaz sayfalar yavaş yavaş kararırlar. Kelimeler zincir olur harfler ise silahlar
Gece olur, buğulanır tüm düşünceler. Yüreğime kor düşer, yine kanar bu yara!

18lik bedenimi her bir hücresinde ezgim maksederken, iz düşünmez ruhum çırpınır boşa.
Omuzlarım ezerken tüm vucudumu haydı dön başa kalmadı gücüm nedir bir gıpta.
Her gün farklı yerde olmak iş değil. Dahilik, üretken beyinlerde saklı.
Artık her biri kendince haklı. Kimisi radikal, kimisi farklı, kimisi kendisinin padişahı.
Kendi boşluğumda çırpınırken sessiz kaldım nafile. İnsanlar abest durumda kafile.
Bu kafiye, karanlığın gölgesinde her bir saniye yaşanacakların bedeli ödenecektir biline.
Yeah! Karanlıkta arasamda bulurmusun izini? Yada bu rapi yemişsin karanlığın gölgesi.
Hangi kibrit çöpü eritebilir buzdan duvarları, aydınlatırmı odaları, tek bir şimşek çakışı.
Geride kaldı hatıralarım, hapsettim. Aklımın bir köşesinde gizledim.
Sere serpe serdim tüm kelimelerimi. Dilime vurdum yüreğimi hotam yaptım ahali.
Söylesin biri. Yeah!

Hayat ince bir yol çekim gücü fazla. Kalın bi şey ne sana ne bana.
Günler geçer aylar geçer bu adam hala yazar. Günlerini böyle harcar melankolik drama.
Beyaz sayfalar yavaş yavaş kararırlar. Kelimeler zincir olur harfler silahlar
Gece olur, buhulanır tüm düşünceler. Yüreğime kor düşer, yine kanar bu yara!

Moloze Mirach-ONCA SANCI VARKEN

Siyah beyaz bir filmdi bu ve ben görünmeyen bir yıldız
oldum sıramı beklemekten morarıcasına
dondum.Kemiklerimde buz kokusu hakimken,sen arkanı dön
ben sırılsıklam titrerken.Kilitlenirken boğazıma
aldığım o son nefes,boğazımı kes ve ılık bir rüzgar
gibi es bu kuytu odama kon,penceremde bir kuş ol sonra
sol,çiçek misalı mis kokan bir mevsim ol hayatı kokla
bol,yok ki beleş rol yoktu bizde sağ sol,düşüncelerle
akla kazınan mantık yalnız alkol.Elimde bir tabanca
gözüm kara,sonum bilinmeyen bir boşluk olsa kimdi kara
delik zamanda?Kanımda gezinen onca zehire bak sigaramı
yak ve kafana tak bu adamı sonra çek içine tüm
tracklerini.Gör önemsiz bir şahsiyetin
yapabilceklerini,huzurdan mahrum olsamda
sunabileceklerimi.

NAKARAT 2x:

Onca sancı varken ve bunca derde mesken bu adamın o
kadar sorunu söyle sence çok mu erken?Her beden muaftı
kendi boşluğunda belki mozz düşünmez oldu yarına
yolunu seçiverirken.

VERSE 2:

Duyduğun o her bir kelimeninde vardır ardı tıpkı perde
arkasında sahne bekleyen sanaçtı mizahın iç yüzünde
saklı onca sancı varken gülen simalarda gördüğüm o
mistikal matem.Madem yazılmış kader söyle kim
siler,kimsecikler umursamazken rapimi kim
dinler?durdurur zamanı ***** izlenimler felek tekerlek
dünya ise beyhudeye döner.Sözüne güvenip gözüne
yanıtlandı tüm sualler.Benki aleminde bir cevabım
ondan evvel.Harabeler mekanım dergahım buysa eğer son
sözümdür kitabım uğrunda ölmeye değer.Seher
vakitlerinde toz pembe gökyüzüm gibi yalanlar
anlattılar geçmişe gider misali emsali olmayan
sokakların dilinde bir şiirsem kilidimi çöz ve kır bu
zinciri kurtar bedenimi.
Son düzenleyen cHiLeK; 17 Kasım 2006 12:01 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi