Facebook'tan hesabım için hesap geri alma işleminin başlatıldığını söyleyen bir mesaj aldım. Bu nedir ve ne yapmalıyım?
Facebook'tan
Facebook Hesabınızı Geri Alma başlıklı bir e-posta alırsanız ve bu işlemi sizin izniniz olmadan bir başkasının başlattığına inanıyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek hesabınızı güvene alın:
- Bu mesajda adı geçen arkadaşlarınızı derhal arayın ve bu işleme katılmamalarını söyleyin.
- Hesabınızı kilitleyin
Not: Facebook, şifrenizi asla e-posta üzerinden istemeyecektir. Bu konu hakkında sorularınız varsa, lütfen Yardım Merkezi'nin Güvenlik kısmını ziyaret edin.
Hesabıma tekrar girebilmek için arkadaşlarımdan (ör. güvenilir kişiler) nasıl yardım alabilirim?
Hesabınız kilitlendiyse, giriş bilgilerinizi yenilemeden önce hesabın size ait olduğundan emin olmamız gerekmektedir. Arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz.
Bunun için:
- Şifreni mi unuttun? bağlantısına tıklayın ve hesabınızı bulun
- Hesabınıza henüz güvenilir kişiler eklemediyseniz, yardım almak istediğiniz arkadaşlarınızı seçmek için talimatları izleyin
- Arkadaşlarınızı arayın ve güvenlik kodunuzu almak için ziyaret etmeleri gereken internet adresini (URL) söyleyin
- Size verdikleri kodları ekranda ilgili alanlara girin
Arkadaşlarınızı mutlaka telefonla arayın veya kendileriyle yüz yüze konuşun. Hesabınız bir başkasının eline geçtiyse, bu kişinin e-postalarınıza da erişimi olabilir.