Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Haziran 2013       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook Zaman Tünelinizi Virüslerden Temizleyin
MsXLabs.org

Facebook hesabınızdan sizin adınıza yapılan paylaşımlar, arkadaşlarınıza giden mesajlar, yapmadığınız halde yapmış göründüğünüz yorumlar gibi pek çok istenmeyen Facebook sorununun arkasında aslında farkında olmadan kabul ettiğiniz ve benim Facebook virüsü olarak adlandıracağım parazit uygulamalar yatıyor.

İnternet’te gezerken çeşitli oyun, web uygulaması, video siteleri gibi sitelere giriş yapıyorsanız ve dikkat etmeden o sitelerin Facebook uygulamalarına izin veriyorsanız daha sonra bu uygulamaların kötü niyetli olanları başınıza bu tür belalar açabiliyorlar.
Siz de Facebook hesabınızda bu tür etkinliklerden şüpheleniyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek sizin adınıza paylaşımlarda bulunan uygulamaları hesabınızdan kaldırabilirsiniz:

1. Öncelikle Facebook sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan ok tuşuna bastıktan sonra aşağıda kırmızı ile işaretlediğim “Hesap Ayarları” menüsüne girmelisiniz.



2. Daha sonra karşınıza çıkacak olan “Genel Hesap Ayarları” sayfasının sol kısmında yer alan “Uygulamalar” menüsüne giriş yapmalısınız.



3. Karşınıza Facebook hesabınıza izin verdiğiniz uygulamalar gelecektir. Çoğunlukla burada yer alan uygulama adıyla sizin yerinize etkinliklerde bulunan uygulama adı aynı olmakta. Bu nedenle öncelikle sizi rahatsız eden uygulamaları buradan bulup kırmızı ile işaretli olan “X” tuşuna basarak o uygulamaları kaldırmalısınız.
Eğer uygulama adından emin değilseniz biraz da içgüdülerinize güvenerek tehlikeli olabilecek veya reklam yayınlayabilecek uygulamaları kaldırmalısınız.



Bu 3 adımı tamamladığınızda, eğer doğru uygulamaları kaldırdıysanız, hesabınızdaki sizin yerinize yapılan paylaşımların durmuş olması gerekli.

Eğer sizin adınıza paylaşım yapmasından rahatsız olmadığınız ancak herkese görünmesini istemediğiniz uygulamalar varsa onların izinlerini ayarlamak için de aşağıdaki yöntemi kullanmalısınız.

4. Öncelikle bu sefer uygulamanın yanında yer alan “X” butonuna basmak yerine hemen bir solunda yer alan “Düzenle” butonuna tıklamalısınız.



5. Daha sonra silmek istemediğiniz ancak paylaşımlarını kısıtlamak istediğiniz uygulamada yer alan “Herkes” kısmını “Sadece Ben” haline getirmelisiniz.



Böylece bu uygulamanın hesabınızda gerçekleştirdiği bütün eylemler sadece sizin tarafınızdan görülebilecek ve diğer arkadaşlarınız herhangi bir şekilde bu etkinliklerden haberdar olmayacak.

Tüm uygulamalarınıza doğru ayarları verdikten sonra sizin yerinize işlem yapma yetkisini zorla elde eden sadece web tarayıcı eklentileri kalıyor.

Web tarayıcı eklentilerinizi kullanırken mutlaka güvenilir kaynaklardan alınmış olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin son zamanlarda “Zaman Tünelinden Kurtul” adlı bir eklenti sebebiyle Facebook sayfalarının pek çoğunda kullanıcıların otomatik gerçekleştirdikleri spam yorumlar yer alıyor.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.