Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
27 Haziran 2013       Mesaj #5
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
İlginç bir çözüm yolu muhtemel bende denicem ama ben tabanca cekicemki server gibi calışsın....
Konumuza dönersek tipik karıncalanmanın sebebi :
VGA kablonuzda kırık olabilir
Ekran kartınıza ait soğutma sistemi stabil calısmadığında aşırı ısınma buna sebebp olabilir
Monitor yada kasanın yakınıda bulunan yuksek seviyeli sinyal yayan (cep telefonu) gibi elektronik araçlar sebep olabilir.
En son Ekran kartı arızalı yada driver sorunu / çözünürlük oranı ayarı

Yukardaki alternatiflerden en sıklıkla karsılanı VGA kablonuzdaki kırık yada kopukluktur. Mumkun ise başka bir monıtorda test edin önceki mesajlarda buna benzer bir uyemizin servise gittiği 2 gun calıstıgı soruna karsılaşılmamasının sebebi evdeki kablonun arızalı oluşuna bağlanmalıdır.

Ayrıca elektrik prizlerinde genelde sıklıkla tak çıkar yapılan fişler prizlerin gevşemesine fişin girdiği notadaki temas alanının acılmasına sebep olur ve buradan tam temas olmadıgında atlama ceyran dediğimiz şerare oluşur buda sebep olabilir genelde çıkan yangınlarında baş sebebidir. Bu yüzden elektrik prizlerinin kontrolu periyodik yapılmalıdır. Mumkun ise kalın topraklı fiş aksamı kullanılan bu prizlere takçıkar yapıldıgında ince fişler takılmamalıdır örneğin ses sisteminin fişi bilgisayarın elekrik fişinden ince yapıya sahiptir.

Bir diğer husuta inverter devresi: Bu laptoplarda kullanılan ekranı aydınlatan flerosans devresidir. Tuksek voltaj sistemi ile çalısır. Bu devreye bağlı flerosans soketlerınde bir gevşemede sisteme bu sekılde yansıyabilir ancak bunu kontrol etmek son kullanıcının el beceresine bağlıdır çünkü teknik servis işidir.
Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2017 01:35