Arama


Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
29 Haziran 2013       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Son zamanlarda facebookta Adobe Flash Player virüsü (Arkadaşlar Slayt Videomu Beğenir misiniz?) dolanıyor. Bu yazımızda ise Facebook üzerinden bilgisayarımıza sızmaya çalışan Adobe Flash Player Virüsünün nasıl temizleneceğini açıklayacağız.

Adobe Flash Playersds virüsü nasıl bulaşıyor?

Arkadaşlarınızdan birisi slayt gösterisi olarak adlandırdığı bir videoyu profilinde paylaşıyor. Slayt gösterisinin başlığı ise

“Arkadaşlar Slyat Videomu İzlermisiniz, Yorumda Atın Lütfen ” “Arkadaşlar Videomu İzleyip Beğenir misiniz Seviyorum HepiniziiiiMsn Happy” gibi başlıklar oluyor.

Siz de o videoyu açmaya çalışırken Flash Player’in güncellenmesi gerektiği uyarısı geliyor. Uyarıyı kabul ettikten sonra bilgisayarınıza Adobe Flash Player adı altında bir dosya iniyor. Siz bu dosyayı yükledikten sonra virüsü bilgisayarınıza bulaştırmış oluyorsunuz.

Adobe Flash Player virüsünün belirtiler neler?

Virüs bilgisayarınıza yüklendikten sonra Chrome’a bir eklenti ekleniyor. Eklentiyle bilgisayarınız aramamekani.com gibi bir siteye sürekli yönlendiriliyor. Yani sizin interneti kullanmanızı engelliyor.

Ayrıca virüs Facebook profilinizde kendi slayt gösterinizin olduğunu iddia eden virüsü de yayıyor.

Adobe Flash Player virüsü nasıl temizlenir?

Not: Burada yapacağınız bir hata bilgisayarınızın tüm ayarlarını bozabilir, format atmanız gerekebilir. Dikkatli olunuz!

Başlat > Çalıştır’a giriyorsunuz.
Buraya “regedit” yazıyorsunuz.
Açılan kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > yolunu takip ediyorsunuz.
Buradaki “eagmciolnojfofmggkffclbonhleeank” gibi karmaşık harflerden oluşan satırların hepsini siliyorsunuz.
Chrome’yi açıp kapattıktan sonra sorunuz çözülmüş oluyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.