Arama

Gezegenler - Satürn - Tek Mesaj #23

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
4 Temmuz 2013       Mesaj #23
Avatarı yok
Yasaklı
‘Satürn’ün Halkalarında’ 4K Yolculuk

NASA’nın Satürn’ü gözlemleyen Cassini- Huygens uzay aracının çektiği fotoğrafları bir araya getiren bir film yapımcısı, 4K çözünürlükteki belgeselinin fragmanını yayımladı.

Satürn’ün halkaları, hiç bu kadar net görüntülenmemişti. Film yapımcısı Stephen van Vuuren, NASA’dan aldığı yüzlerce fotoğrafı özel bir teknikle bir araya getirerek, 4K çözünürlükte benzeri olmayan bir belgesel hazırladı.‘In Saturn’s Rings’ (Satürn’ün Halkalarında) adını taşıyan belgesel, “2.75D” (2.75 boyutlu) fotoğrafik ‘flythrough’ (kameranın bir görüntüde belli bir rotada hızla ilerlemesi) teknolojisiyle çekildi.

Film yapımcıları hiçbir CGI (bilgisayar tabanlı grafik efektleri) veya görsel efektler kullanılmadığını belirtirken, oldukça etkileyici görüntüler, ünlü sanatçıları Ferry Corsten, William Orbit ve Samuel Barber’in müzikleriyle bir araya getirildi.IMAX sinemalarda, müzelerde, gökevleri ve 4K dijital sinemalarda gösterilecek olan “Satürn’ün Halkalarında”, gelecek yıl gösterime girecek.Mashable’ın verdiği bilgiye göre, belgesel dev ekranlar ve konser seviyesindeki çevresel ses düzeniyle 6K çözünürlükte bile gösterilecek.


Görev Devam Ediyor

Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Huygens keşif aracıyla Ekim 1997’de ateşlenen Cassini, Satürn sistemini inceleme görevini 2008’de tamamladı. Ardından 2010’a kadar Cassini Ekinoks Görevi’ni yürüten uzay aracı, Cassini Gündönümü Görevi’ni Eylül 2017’ye kadar sürdürecek.

[I]Satürn’ün donmuş okyanuslara sahip Titan adlı uydusuna 14 Ocak 2005’te iniş yapan Huygens ise insanlığın bir sonraki evlerinden biri olabileceği düşünülen uydu hakkında birçok önemli bilgi elde edilmesini sağladı.Cassini, üzerindeki 12 gözlem ve analiz aracıyla, Satürn sistemine ulaştığı 2004’ten bu yana görüntü ve veri göndermeye devam ediyor.

Kaynak: Ntvmsnbc / Mashable (03 Temmuz 2013,12:00)
Son düzenleyen nötrino; 12 Mayıs 2016 15:59