Arama

Michael C. Hall - Tek Mesaj #1

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
9 Temmuz 2013       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Michael C. Hall
MsXLabs.org
kdb6
Michael Carlyle Hall (d.1 Şubat 1971 - Raleigh) ABD'li oyuncu. En çok bilinen rolleri HBO kanalında yayınlanan Six Feet Under dizisindeki David Fisher ve Showtime kanalında yayınlanan Dexter dizisindeki Dexter Morgan rolleridir.

Yaşamı
Rehberlik danışmanı bir anne ile IBM'de çalışan babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. O doğmadan önce ailesi bir kız çocuğu dünyaya getirmiş ancak bebeklik döneminde ölmüştür. 11 yaşındayken, babası prostat kanserinden yaşamını yitirmiştir. Annesiyle birlikte yaşamını sürdürmüştür.

Avukat olmayı düşünen Hall daha sonra ise oyunculuk üzerine eğitim almıştır. Amy Spanger ile süren dört yıllık evliliğinden sonra 2007 yılında Dexter adlı dizisi de kız kardeşini canlandıran Jennifer Carpenter birlikte olmaya başladı. 2008 yılının son günü olan 31 Aralık 2008'de evlenmiştir ancak daha sonra boşanmışlardır. 14 Ocak 2010'da kanser olduğunu açıklayan C.Hall eşinin verdiği destekle kanseri atlatmayı başarmıştır.

Kariyeri
Daha Ravenscroft okulunda 2. sınıftayken oyunculuk yeteneği keşfedilen Michael C. Hall 5. sınıftayken erkek korolarına katılmıştır. Oyunculuk kariyeri ise tiyatrolarla başlamıştır. New York Shakespeare festivalinde Macbeth gizli oyunlarda rol almıştır. Ayrıca New York halk tiyatrosunda da çeşitli roller almıştır. 1999 yılında ilk kez Broadway'de rol almıştır. 2002 yılında, Six Feet Under dizisindeki rolüyle Emmy Ödülüne aday gösterilmiştir. Ayrıca yine 2002 yılında AFI Ödüllerine yılın aktörü olarak aday gösterilmiştir.

Michael C. Hall 2003 yılında Chicago müzikalindeki Billy Flynn rolüyle turneye çıkmıştır. Rol aldığı sinema filmleri yalnızca Paycheck ve 2009 yılında vizyona giren Gamer adlı bilimkurgu filmleridir. 2006 yılında Dexter isimli dizide başrol oyuncusu olmuştur ve dizi hala devam etmektedir. Bu dizideki performansıyla 67.Golden Globe ödül töreninde Drama dalında "En iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmıştır.

4ctl

Dexter Dizisi Hakkında
Dexter, ilk olarak 1 Ekim 2006'da Showtime kanalında gösterilmeye başlayan Amerikan drama dizisidir. Dexter Morgan (Michael C. Hall), Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışan, aynı zamanda bir seri katil olarak gizli bir hayat sürdürüyor. Miami' de geçen hikaye Jeff Lindsay'in Dexter romanlarının ilki olan Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Sonraki sezonları Lindsay'in romanlarından bağımsız olarak yapılmıştır. Dizinin ilk bölümünü yazan James Manos tarafından televizyona uyarlanmıştır.

Dexter dizisi geniş eleştiriler ve popülerlik kazanmıştır. Showtime dördüncü sezonda bugüne kadar en çok izlenen bölümüne imza atmıştır, 2.6 milyon izleyici ile rekor kıran dizi 13 Aralık 2009 tarihinde kendi sezon finali yayınlandı. Michael C. Hall, Altın Küre de dahil olmak üzere Dexter rolüyle birçok ödüle layık görüldü ve adaylık aldı. 8. sezonun galası 3 milyon izleyici ile şimdiye kadar Dexter'daki en çok izlenen bölüm oldu.

Ocak 2013'te, Showtime Dexter'in sekizinci sezonunun 30 Haziran tarihinde başlayacağını duyurdu. Nisan 2013 yılından itibaren devam eden spekülasyonlar ardından, Showtime sekizinci sezonun Dexter'ın son sezon olacağını açıkladı.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.