Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
14:04, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 19 Aralık 2025 - 14:06
Arama
MaviKaranlık Forum
Harnup pekmezi nasıl yapılır, çeşitleri nelerdir?
-
Tek Mesaj #2
Efulim
VIP
VIP Üye
14 Temmuz 2013
Mesaj
#2
VIP
VIP Üye
Keçiboynuzu Pekmezi/Harnup Pekmezi Yapımı
MsXLabs.org
Şifalı bitkilerden her derde deva keçi boynuzu pekmezi nasıl yapılır konusunda özgünce bilgiler verelim istedik. Bir çok kaynakta bulamayacağınız bilgiler arasında yer alan bu konuda aşağıdaki adımları izleyerek doğal yoldan kendiniz keçi boynuzu pekmezini yapabilir ve güvenle tüketebilirsiniz.
Şifa kaynağı olan keçi boynuzu pekmezinin hep birlikte nasıl yapılacağını öğrenelim. Öncelikle harnup adı da verilen keçiboynuzlarını güzelce yıkadıktan sonra ahşap bir takoz ya da benzeri bir yüzeyde çekiç veya takoz gibi bir araçla güzelce ezin. Ezmiş olduğunuz keçi boynuzlarını bir kap içerisine alın ve üzerine bir miktar su ilave edin. Kısa bir süre sonra suyun birkısmını ezmiş olduğunuz keçi boynuzlarının emdiğini göreceksiniz. Üzerine iki üç parmak çıkacak kadar su ilave edin ve ağzını tülben v.b. bir bez ile güzelce kapatarak içerisine sinek, böcek, toz gibi zararlıların girmesini engelleyin. Hazırlamış olduğunuz keçi boynuzu karışımını 3 gün gölgede bekletin.
Bekletmiş olduğunuz keçiboynuzu ezmesini güzelce sıkarak bu karışımın suyunu bir kaba çıkartın. Kalan posaya çok az bir su lae ederek tekrar sıkabilirsiniz. Bu işlemden bir miktar daha özlü su elde edeceksiniz. Karışımın konsantrasyonunu düşürsede bir miktar daha fazla kaynatarak posada kalmış keçi boynuzu özünüde almış olacaksınız. Bu elde ettiğimiz keçi boynuzu suyu ya da özü her nederseniz kaynatmak üzere bir kabın içersine koyun. Hazırladığmız şurubu kaynatarak belirli bir kıvama gelmesini sağlayın. Kaynatma işleminde kabın içerisine tülbent veya kese içerisinde bir miktar beyaz killi toprak koyarak kaynatırsanız yapmış olduğunuz keçi boynuzu pekmezinin kalitesi daha da güzel olur ve acılığını alır.
Kaynatma işlemini pekmez kıvamına gelinceye kadar devam edin. Burada önemli olan püf noktası kaşığa aldığınız bir miktar keçi boynuzu pekmezini soğutarak kıvamına bakmanız. Sıcak ile soğuk pekmezin kıvamı farklı olacaktır. Bizim için önemli olan kaşıkta soğutumuş kıvamın halidir. Sizlere bu günkü yazımızda bir çok hastalık için şifa kaynağı olan ve bitkisel tadavi aracı olan keçi boynuzu pekmezi nasıl yapılır öğrenmiş olduk. Artık harnup pekmezi olarakta bilinen bu doğal ilacı kendi evinizde kolayca yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Doğanın şifa kaynağı olan bu pekmezi çocuklarınıza da güvenle yedirebilirsiniz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Sen sadece aynasin...
Cevapla
Kapat
Saat: 14:06
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...