Arama


seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
23 Temmuz 2013       Mesaj #2
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
Salatalık Turşusu Yapımı;
MsXLabs.org
  • 3–4 kg küçük körpe salatalık
  • 5–6 Dal kereviz yaprağı
  • 1 Baş sarımsak
  • 1 Adet limon
  • 1 Demet dereotu
  • 2–3 Adet defne yaprağı
  • 1 Litresu
  • 6 Çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.
Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.
Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.
Salatalıkları sıkıca yerleştirin.
Aralarına sarımsak dişlerini, defneyaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırın.
İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.
Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın.
Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün.
Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun.
Salatalıkların üzerini defneyaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.
Oda sıcaklığında 3–4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletin.
3–4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.
Son düzenleyen _Yağmur_; 23 Temmuz 2013 11:30 Sebep: sayfa düzeni
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...