Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
12:17, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 12:19
Arama
MaviKaranlık Forum
Yaz Böreği Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
23 Temmuz 2013
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Yaz Böreği Tarifi
MsXLabs.org
Yaz böreği tarifi malzemeler:
Börek için
15-16 adet baklavalık yufka
1 paket Pakmaya Vanilyalı Puding
2 su bardağı süt (400ml)
1 paket Pakmaya Krem Şanti
2 yemek kaşığı tereyağı (40g) (veya sıvı ayçiçek yağı-20 ml)
Şurubu için
350 ml ılık su
250 gr şeker
½ adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için
1 yemek kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı toz badem
Yaz böreği tarifi hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
Bir sos tenceresine su, şeker ve limon kabuğu rendesini aktarın.
Orta-yüksek ateşte kaynatıp, şerbet kıvamını alınca ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Bir tepsiyi yağlayarak, aralarını yağlamaya da devam ederek yufkaların yarısını sererek, üst üste tepsinin tabanına yerleştirin.
Pakmaya Vanilyalı Puding'i, süt ile karıştırarak paketteki tarife uygun şekilde pişirin. 5-6 dakika ılıtıp, yufkaların üzerine dökün.
Üzerini yine yufkalarla kapatıp, üstünü hafif yağlayın.
Bıçağınızın sivri tarafı ile üst kısma baklava şeklinde çizikler atın.
Önceden 180°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin.
Üzerine şurubu ile tarçın ve toz badem serpiştirerek soğuk servis edin.
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 12:19
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...