Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
07:52, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 15 Mayıs 2024 - 07:52
Arama
MaviKaranlık Forum
Gökkuşağı Böreği Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
24 Temmuz 2013
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Gökkuşağı Böreği
MsXLabs.org
M
alzemeler:
4 adet yufka
Kıymalı harç:
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
K
ırmızı biberli harç:
3 büyük kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 küçük soğan
Patatesli harç:
3 büyük patates
1 soğan
1 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Sosu:
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
Üzeri için bir yumurta
Yapılışı:
Öncelikle kıymalı harcımızı yapıyoruz.yağda soğanı kıymayı kavuruyoruz baharatlarını ilave edip kapatıyoruz.
Yağda soğanı kavuruyoruz küçük küçük doğradığımız biberleri soteliyoruz ardından tuzunu atıp altını kapatıyoruz.
son olarak haşladığımız pateteslerimizi rendeliyoruz yağda soğanımızı kavuruyoruz ardından patatesi ,karabiberini,tuzunu ilave edip kapatıyoruz.
Son olarak yufkaların arasına sürmek için sosumuzu hasırlıyoruz
masanın üzerine birinci yufkamızı seriyoruz.üzerine sosumuzdan serpiştiriyoruz.bir kenarını ortaya doğru katlıyoruz dikkat edin yarısını demiyorum.malzemeyi koyacağımız kısmı .malzememizi koyup fazla gevşek olmayacak şekilde yufkamızı sonuna kadar sarıyoruz.
sonra diğer yufkamızı seriyoruz aynı işlemi yapıp diğer harçlarımızı da sarıyoruz.Ben üç malzemeli tercih ettim isteyen başka malzemelerde kullanabilir.
Son olarak kalan yufkamızı masamıza seriyoruz önceden hazırladığımız ruloları serdiğimiz yufkanın bir kenarına2 tanesi altta birtanesi üstünde olacak şekilde koyuyoruz.ve sarmaya başlıyoruz yufkamızın sonuna gelince o şekilde dolaba sığmayacağı için ortasından ikiye ayırıyoruz yan yana şekilde bir tepsinin içerisinde streçle kaplayıp buzluğa atıyoruz.
Mutlaka buzlukta bulunması gereken bir börek.
canınız börek çektiğinde yada misafiriniz gelince 1 saat önceden çıkartıyoruz 1.5 cm genişliğinde kesiyoruz resimdeki gibi tepsiye diziyoruz.
son olarak üzerlerine yumurta sürüp fırına veriyoruz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 07:52
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...