Arama

İrem Derici - Tek Mesaj #1

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
İrem Derici
MsXLabs.org

fft64 mf1285568


İrem Derici Hülya Avşar’ın takımında yer alan İrem Derici Yarı finalde yarışmadan elenmişti. 24 yaşındaki İrem Derici Yarışmaya İstanbul’dan katılmıştı. Müzikle 4 yaşında tanıştığı org iIe başIamış. İrem Derici Konservatuar mezunu..

Bugünlerde ilk single çalışması Bensiz Yapamazsın ile kendinden söz ettiren İrem Dericiyi milyonlar O Ses Türkiye yarışması ile tanıdı. Geçtiğimiz sezon yarışmada söylediği şarkılar, yaptığı danslar ve kendine özgü üslubuyla dikkat çeken İrem Derici, Hülya Avşardan çok şey öğrendiğini söylüyor.

Melih Kibar’ın bugüne kadar hiç duyulmamış son bestesi Bensiz Yapamazsın ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan İrem Derici; şöhret basamaklarını geçtiğimiz sezon katıldığı O Ses Türkiye yarışmasıyla tırmanmaya başlamıştı. Yarışmada Hülya Avşarın koçluğunda başarılı performanslar sergileyen İrem Derici, müzikal anlamda farklı türlere hakim olsalar da Hülya Avşarın öğütleri ve tüyolarının kendine çok şey kattığını ifade ediyor. İrem Derici, Hülya Avşar çok pozitif ve çalışkan biri. Bana verdiği tüyolar çok işime yaradı. Yarışma da güzel bir deneyimdi. Türkü veya arabesk söyleyerek halka oynamayı seçmedim; koreografiyle yabancı şarkılar seslendirdim ve yarı finale kadar da geldim. Bu yarışma sayesinde ailem de benim bu işi yapabileceğimi gördü ve desteklerini esirgemediler diyor.

irem derici 01


Bana ya aşık olun ya da nefret edin

İrem Derici, Melih Kibar'ın hiç duyulmamış son bestesiyle müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. 'Bensiz Yapamazsın' isimli single çalışmasını konuşmak için buluştuğumuzda hakkında bilinmesi gerektiğine inandığı net bir cümle kuruyor: 'Bana ya aşık olsunlar ya da nefret etsinler'

İrem Derici'yi geçtiğimiz sezon 'O Ses Türkiye' yarışması ile tanıdık. Söylediği şarkılar, yaptığı danslar ve kendine has üslubuyla dikkat çeken Derici, yarışmada birinci olamadı ama müzikal yolculuğu devam etti.
Önceleri solistliğini yaptığı grubu Monopop ile sıkı bir dinleyici kitlesi oluşturan Derici, yarışmanın da yardımıyla yakaladığı popülerliği şimdi yeni çıkardığı çalışması 'Bensiz Yapamazsın' ile pekiştiriyor. Üstelik Melih Kibar'ın hiç bilinmeyen bir bestesiyle...

× O Ses Türkiye yarışmasına katılmaya nasıl karar verdiniz?
Yarışmaya katılırken aileme haber vermedim. Sadece babama 'Bu akşam evdeysen, Show Tv'yi aç' dedim. Yarışma güzel bir deneyimdi. O yarışmada halka oynamayı seçmedim. Gidip türkü veya arabesk söylemek yerine, koreografiyle yabancı şarkılar söyledim. Ona rağmen iyi gitti ve yarı finale kadar geldim. Bu yarışma sayesinde ailem 'Bu kız bu işi yapabiliyor' dedi. Ailemin de desteğini almış oldum.

× İyi bir müzik eğitimi almışsın, yeteneklerin yarıştırıldığı bir ortamda olmak sizi düşündürmedi mi?
ABD'deki versiyonunu severek izliyordum. 'Bu yarışma kötü olamaz' dedim. Tamamen bir gaza gelme hikayesi aslında. Taksim'de arkadaşlarımla muhabbet edip, eğlenirken, arkadaşım sabah 5'de arayıp 'Sabah 8'de seçme var. Bence git' dedi... Ben de 'Tamam, kahvaltımı eder, seçmelere giderim' dedim (Gülüyor). Anlık bir karardı.

Avşar'a aşık oldum
× Yarışmada, koçunuz Hülya Avşar oldu. Müzikal anlamda farklı bir türün insanı. Nasıl anlaştınız?
Son derece funk soul bir şarkı söylemiştim ve beni destekleyen sadece Hülya Avşar oldu. Avşar'a dair hiçbir fikrim yoktu ama yarışma esnasında kadına resmen aşık oldum. Pozitif ve çalışkan bir insan... Bana güzel öğütleri oldu. Alakasız anlarda verdiği tüyoların çok faydasını gördüm.

× Ama yarışma sonunda 'O Ses' seçilmediniz. Üzüldünüz mü?
Hayır, üzülmedim. Kendi eksiklerini çok iyi görüyormuş insan televizyona çıkınca. Canlı yayına ilk defa çıkmıştım. Eve gidince izlediğim videolarda yapmaman gereken şeyleri gördüm. Çok suratsızdım, ilk yayınlarda. Bu işe girme arifemde bu yarışma bana daha çok güven verdi diyebilirim.

× Sizin o gülmeyen sert duruşunuz dikkat çekiyor. 'Ya insanlar yanlış anlarsa?' endişeniz var mı?
Yok. Tanıyan insan zaten öyle olmadığımı anlar. Bana ya aşık olsunlar ya da nefret etsinler isterim. İkisinin ortasını zaten istemem.

× Müzik dünyasına hiç duyulmamış bir Melih Kibar şarkısı 'Bensiz Yapamazsın' bestesini nasıl buldunuz?
Melih Kibar babamın çok yakın dostuydu. Beraber yaptıkları işler de vardı. Benim konservatuar yıllarımda aşklarımdan biriydi Melih Kibar. Ustaların ustasıdır. Babam onunla çalışmaya giderken ısrar ederdim beni de götürmesi için. 2004 sonunda stüdyosuna gitmiştik. Özlem Küçükyılmaz, Melih Kibar'ın bestesine söz yazmış ve bize dinletti. Bana dönüp 'İrem bir de bu şarkıyı sen söyle' dedi. Titreyerek söyledim şarkıyı söylemeye. Şarkı bittiğinde Melih Abi'nin gözünde iki damla yaş vardı ve 'Olmuş bu şarkı' dedi. 4-5 ay sonra hastalığı çıktı ve vefat etti. O şarkı yıllarca kapalı bir hazine olarak kaldı.

× Melih Kibar'ın ailesinden nasıl izin aldınız?
Bu şarkıyı okumak çok istedim. Saklı kalamazdı o kadar yıl. Bir Melih Kibar şarkısıyla müzik dünyasına atılmaksa apayrı bir şeydi. Ailesiyle görüştüm. Şarkıyı stüdyoda kaydedip onlara yolladım. Çok beğendiler ve bana inandılar. 'Bensiz Yapamazsın' şarkısını müzikal kariyerimde çıkış şarkım olarak seslendirmekten gurur duydum.

Piyasada söylerim
× Tarzınızı değiştirip Türk pop müziğine yönelmiş oldunuz, bu iyi bir şey mi sizin için?
İlkokuldan beri 'Sanat niçin sanat için yapılsın ki?' sorusunu sorarım. Tabii ki piyasayı da düşünmek lazım. Bu şarkıyı başkası söylese daha 'piyasa' bir iş çıkabilirdi. Benim özelliğim sanırım vokal tarzım. Biraz rock biraz r&b var. Bunu bozmayı hiç düşünmüyorum. İleri zamanlarda piyasa şarkılar da söyleyebilirim. Bu konuda keskin kararlarım yok.

× Klip görüntülerinizde sert ve kızgın bakan bir kadın var, öyle misiniz?
Maskülen bir yanım var biliyorum. Çok kadın kadın biri değilimdir. Ama içimde domestik bir taraf da yok değil.

× Maskülen tarafınız var ama bazen de oldukça feminensiniz...
Hazırlanmış şablonlar olmuyor üzerimde. Maksimum bir yere kadar renkli olabiliyorum. 'Senden acayip bir kadın çıkarırız' dediler. Çekilen fotoğraflara baktığımda acayip güzel bir kadın.. Evet olmuş ama günün sonunda o ben değilim. Yine o klipte gördüğünüz atletli kadına döndüm.

× Babanız ünlü reklamcı Hulusi Derici. Onun ortaya çıkan üründe bir katkısı oldu mu?
Olabildiğince dışında bırakmak istiyorum kendisini. O da bunu istiyor. Yoktan var ettiği çok marka var. Bana dışarıdan bakamadığı için, işler tersine dönebilir düşüncesiyle o işlere girmedik. Klibimi 3'üncü kez izlediğinde beğendiğini söyledi. İşime çok inanıyor. Fikir alışverişimiz oluyor. Baba kızdan ziyade abi-kardeş gibiyiz.




🌘 🚀