Arama


Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #38
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Moto X’in Kamera Yetenekleri Detaylanıyor: 10MP Clear Piksel Çözünürlük, Full HD 60fps Video Kaydı

Resmi lansmanına artık saatler kala Moto X cephesinden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Merakla beklenen telefonun tasarımına dair tüm detaylar Evleaks sayesinde sızdırılan basın görselleri ile ortaya çıkarken, teknik özellikler ise ana hatlarıyla biliniyor.

moto x phone camera

Moto X’in kuşkusuz en çok dikkat çeken özelliklerinden biri “Moto Magic” ile aktif hale geçen sesli asistan hizmeti olacak. Kilit ekranda dahi komutları algılayan teknolojinin Google Now’dan daha kapsamlı çalıştığı aktarılıyor.
Google CEO’su Larry Page’in “heyecan duyuyorum” diyer ifade ettiği Moto X’in kamera noktasında da rakiplerinden sıyrılması bekleniyor. Telefonun kamerası, Windows Phone 8 tarafında Lumia 1020 kadar iddialı olmasa da, Moto X’in özellikle Android tarafındaki en iyi kameraya sahip telefonlardan biri olması bekleniyor.
10MP Clear Piksel teknolojisiyle donatılan telefonda bulanık çekimlerin önüne geçildiği ve Moto X’in bu noktada üst sınıf bir deneyim oluşturduğu belirtiliyor. Moto X projesi ile yakından alakadar olan ve konuya ilişkin gelişmeleri defalarca gündeme getiren AndroidandMe sitesinin eski editörlerinden Taylor Wimberly Google+ hesabı üzerinden kameranın kimi yeteneklerini aktardı.

Moto X’te yer alan sensörde piksel boyutu 1.4 mikron seviyesinde olacak. Bir karşılaştırma yapacak olursak, bu boyut Galaxy S4’te 1.1 mikron seviyesinde HTC One’da ise 2.0 mikron boyutunda.

Ayrıca bu kamera modülü 4 adet pikseli tek pikselde toplayarak hem zoom esnasında hem de düşük ışık ve karanlık çekimlerde daha net çekimlerin oluşturulmasına olanak sağlayacak.

Moto X’in kamera yeteneklerinden biri de Full HD (1080p) çekimlerde saniyede 60 kare yakalayabiliyor. Ses kayıt için 3 adet mikrofon bulunduran Moto X’in 3D ses kaydı da oluşturacağını belirtelim.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.