Arama


Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #40
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Hazırlanan Rapora Göre Samsung, Galaxy S4′te Grafik Birimi Performansını Yükseltmek için Benchmark Testinde Oynama Yapmış.

Nisan sonu itibariyle 60 ülkede raflardaki yerini alan ve kısa süre içerisinde elde ettiği 10 milyonluk satış rakamı ile Android ekosisteminin en hızlı satılan telefonu olan Galaxy S4, lansman öncesi ve sonrası ortaya çıkan test raporlarından Exynos 5 octa ve PowerVR SGX 544MP3 grafik işlemcisi ile tüm rakiplerini geride bırakmayı başarmıştı.

Samsung Galaxy S4 benchmark 04

Mobil dünyasında tanıtımı gerçekleşecek cihazların büyük bölümünün lansman tarihleri öncesi sentetik testlerde ortaya çıkması bir gelenek halini aldı. Bu kriterler sayesinde cihazın performans değerleri elde edilir ve diğer üretici firmaların ürünleri ile bir kıyaslama yapılmasına olanak sağlanır.
Bu tür haberlerde ise genel olarak haber içeriğinde“Sentetik testlerin kolaylıkla manipüle edilebileceği ve bu sebeple sonuçların gerçeği yansıtmayabileceği” şeklinde bir ifade görürüz.
Gündemde bomba etkisi yaratan ve kısa süre içerisinde Samsung’un resmi site üzerinden açıklama yapmasını sağlayan gelişme AnandTech ekibinin yaptığı incelemeler neticesinde ortaya çıktı. Forum sitelerinde konunun tartışılması üzere bir rapor hazırlayan site, Samsung’un Exynos 5 octa işlemcisiyle birlikte Galaxy S4 modelinde yer verdiği PowerVR SGX 544MP3 grafik biriminin 480MHz olan saat hızını TwDVFSApp.apk isimli bir uygulama sayesinde 533MHz seviyesine yükselttiği ortaya çıktı.
Grafik biriminin performansında %11’lik bir artış sağlayan bu durumun GLBenchmark 2.5.1, Quadrant, ve AnTuTu test kriterlerinde de uygulandığı bildiriyor.
Konunun birçok sitede yer alması üzerene resmi bir açıklama yapan Samsung; tüm bu iddiaları reddederken, Galaxy S4’te kullanılan GPU’nun normal koşullar altında 533MHz saat hızına ulaştığını aktarıyor. Uzun süreli ve aşırı yük bindirmelerinde özellikle kamera, tarayıcı, video oynatıcı ve galeri uygulamalarında en yüksek seviye hıza (533MHz) ulaşılmaktadır. Bazı oyunlarda ise GPU’nun 480MHz’de çalışması yeterli görülmektedir.
Tam ekran uygulamalarda GPU’nun maksimum gücünü kullanması mantıklı, ancak yapılan incelemelerde GPU’u saat hızını artıran uygulamanın kodlarına ulaşılması kafalarda soru işareti oluşturmuyor değil.

Benchmark boosting app 640x219
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.