Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
14:56, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 13 Aralık 2025 - 14:56
Arama
MaviKaranlık Forum
Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler
-
Tek Mesaj #237
AreX
Ziyaretçi
18 Kasım 2006
Ziyaretçi
18 Kasım 2006
YATIRIM FONLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK...
(A.A) - Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde değişikliğe gidildi.
Sermaye Piyasası Kurulunun konuya ilişkin tebliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Buna göre, yatırım fonları iç tüzüklerinde belirtilmek koşuluyla ''fon portföyünün en az yüzde 51'ini devamlı olarak'' kurulabilecek fon türlerine, diğer yatırım fonlarının ve borsa yatırım fonlarının katılma paylarından oluşan ''fon sepeti'' eklendi.
Fon sepetleri için uyulması gereken hükümlerin belirlendiği tebliğe göre, tek bir yatırım fonuna ait katılma paylarının değeri fon portföyünün yüzde 10'unu aşamayacak. Diğer fon sepetlerine ve portföyünün yüzde 10'undan fazlasını yatırım fonu katılma paylarına yatıran fonlara yatırım yapamayacak.
Fon portföyüne alınan yatırım fonu katılma payları veya borsa yatırım fonu katılma payları, bu payları çıkaran fonun toplam pay sayısının yüzde 20'sini aşmayacak.
Kurucu, yönetici ve yönetim veya sermaye bakımından bunlarla doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantılı olanlar tarafından kurulan veya yönetilen fonların katılma paylarının fon sepeti portföyüne dahil edilmesi halinde fon sepeti tarafından bu fonlara giriş ya da çıkış komisyonu ödenmeyecek.
Fon portföyü, Kurulca kayda alınmış katılma paylarından oluşturulacak.
Fon sepetlerine ilişkin izahname ve sirküler düzenleme esasları Kurulca belirlenecek ve fon sepetinde yer alan serbest yatırım fonlarına ait katılma paylarının değerinin, fon toplam değerinin yüzde 10'unu geçmesi halinde, bu fon sepetleri, serbest yatırım fonları için belirlenen hükümlere tabi olacak.
Portföyüne günlük olarak pay fiyatı hesaplamayan yatırım fonlarının katılma paylarını alan fon sepetlerinin, aylık raporlarında ve sürekli bilgilendirme formlarında, yatırım yapılan fonun pay fiyatı hesaplama dönemleri ve bu durumun fonun kendi pay fiyatı üzerindeki muhtemel etkilerine ilişkin açıklamalara yer vermeleri zorunlu olacak.
Fon sepetlerinin, portföye alınacak yatırım fonları için ödenebilecek en yüksek yönetim, giriş, çıkış ücretlerini izahnamelerinde belirtmeleri gerekecek.
Ayrıca, portföye alınan fonlarda o yıl içerisinde ödenen ücretlerin bir paya düşen kısmının ortalama pay değerine oranının, fonun kendisinin tahakkuk ettirdiği yönetim ücretiyle birlikte yıllık raporlarda pay sahiplerine duyurulması zorunlu olacak.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 14:56
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.