Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ağustos 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fizik Tedavi
Alıntıdaki Ek 66671
Ameliyat sonrası yapılacak olan fizik tedavi işlemleri sayesinde kişilerin kemik iyileşmesi sırasında kasların güç kazanması için ve kişinin bacak üzerinde durabilmesi için mutlaka fizik tedavi uygulanması gerekmektedir. Başarılı bir ameliyat olabilmesi için kişilere fizik tedavi uygulaması şart olacağını da unutmamak gerekmektedir. Ayrıca kişilerde kilo sorunu olması durumunda fizik tedavi eşliğinde bacak hareketlerini yaparken diğer yandan da kişinin kilo vermesi son derece uygun olacaktır. Bu fizik tedavi işlemleri sizler ameliyattan çıktıktan hemen sonra başlayacaktır. Ve eski sağlığınıza kavuşana kadar da birçoğu kişilerde devam etmektedir. Çoğu insanın kemiklerinin iyileşmemesinin nedeni fizik tedavi egzersizlerini ise tam olarak yapmaması olmaktadır.

Hareket: Duvara tutunarak sizler de eğilmelisiniz. Bacaklarınızın dik durması çok önemlidir. Belden yukarınız kırılmalı yani 90 derece bir pozisyona gelmelisiniz. Ameliyat olan dizinizi arkaya doğru hareket ettirmelisiniz. Bu işlemi yaparken diz kapağınızın kırılmamasına çok dikkat etmelisiniz. 10 saniye bekledikten sonra başlangıç pozisyonuna geri dönmelisiniz. Bu hareketi 2 set her defasında 10 defa yapmanız gerekmektedir.

Hareket: Yere sağlam ayağınızın üzerine uzanmanız gerekmektedir. Sağlam olan bacağınızı diz kapağından hafif bir şekilde kırmalısınız. Ameliyat olan bacağınız dik durmalıdır. Daha sonradan ameliyat olan bacağınızı kırmadan ileriye doğru hareket ettirmelisiniz. Yerle temas etmeden 10 saniye kadar beklemelisiniz. Ardından tekrardan başlangıç pozisyonuna dönmelisiniz. Diğer ayağınızın hareket etmemesine dikkat edin. 10 defa bu hareketi tekrar etmeniz gerekmektedir.

Hareket: Ameliyat olan bacağınızın üzerine olacak şekilde yan yatmanız gerekmektedir. Sağlam bacağınız üstte olması gerekiyor. Ameliyat olan bacağınızı diz kapağından kırın. Ve arkaya doğru olabildiği kadar getirmeye çalışın. Bu hareketi yaparken ağrı çekmemeye dikkat etmelisiniz. 10 saniye kadar bekledikten sonra başlangıç pozisyonuna geri dönmeniz gerekmektedir.

Hareket: Ayakta dizlerinizi hafif kırarak durun. Ellerinizi belinize koyun. Bacaklarınızın ikisine de bir lastik geçirin. Diz kapağınız hizasında olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Bacaklarınızı açın. 10 saniye kadar bekledikten sonra bacaklarınızı eski hizasına getirin.
Son düzenleyen Safi; 25 Mayıs 2018 00:53