Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ağustos 2013       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul Üniv.Adalet MYO mezunuyum.

Öncelikle İstanbul Üniversitesinde final sınavından 50 alma zorunluluğu olduğunu hatırlatayım.Ortalama 1.80 altında kalırsa sınıf tekrarı var. Vizeden 100 aldınız final den 45 alırsanız otomatikmen kalıyorsunuz.Bu yüzden sınıfın yarısı devamlı kalmak zorunda kalıyor.Amcalar falan vardı bizde 10 15 seneden beri mezun olamamış.Hocalar hiç acımazlar.Açıkçası ben pişman olmuştum bu okula girdiğime.Kolay mezun olmak isterseniz özel üniversite tavsiye derim.

Adalet mezunu olmakla özel sektörde veya kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor.Çünkü ünvanınız yok.Hukuk dersleri okumuş 2 yıllık üniversite mezunu oluyorsunuz.

Lise mezunları veya diğer farklı 2 yıllık mezunlar gibi KPSS ye girip bir yere düz memur olma şansınız var.Büro açma gibi bi şey asla yok.Dilekçe yazma hakkınız da yok.Avukatların yanına çıraklık yapabilirsiniz.

DGS ile HUKUK mümkün gibi görünse de zor bir şey.Sınava giresiniz eğer yüksek puan alırsanız 1. sınıftan başlarsınız. Okuduğunuz 2 yıl boşa gider.Özel de hazırlık ta var. Yani çok çalışırsanız toplam da 7 sene sonunda Hukuk bitirebilirsiniz.

Kamu da ister açıköğretim ister İstanbul mezunu olun hiç bir fark yok.Diploma aynı eş değerde.Açıköğretimde klavye yok. Ama bizde F klavye dersi vardı. Bütünlemeler de zor geçmiştim.

Tüm çıplaklığı ile yazdım, hayırlı olsun.