Arama

Anestezi Teknikeri - Tek Mesaj #3

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
20 Ağustos 2013       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Anestezi Teknikeri
MsXLabs.org

Anestezi Teknikeri Görevleri

Ameliyat olacak hastanın genel sağlık durumunu inceler, Hastanın sağlık durumunu ve vücudunun yapısını göz önünde bulundurarak gerekli anestezi (narkoz, uyutucu madde) miktarını hekimin gözetiminde belirler ve hastayı uyutur, Hastanın hazır olduğunu, ameliyatı yapacak hekime bildirir, Ameliyat boyunca hastanın durumunu gözler; yaşamı tehlikeye girdiğinde hekimle birlikte müdahale eder, Uyandırma sırasında hastanın genel sağlık durumunu kontrol eder, Cerrahi vakalarda hastaya anestezi yönünden gerekli tüm yöntemleri uygular.


Anestezi Teknikeri Kullanılan Malzemeler

Anestezi cihazı, Larangoskop, Endotrakeal tüp, Anestezi ilaçları, Oksijen, azot protoksit, Halotan, frone, sevorane, Maske, Airway, Aspiratör.


Anestezi Teknikeri Özellikleri

Anestezi teknikeri olmak isteyenlerin; Fen bilimlerine, özellikle biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, ellerini çabuk ve ustalıkla kullanabilen, çabuk ve doğru karar verebilen, hekimin söylediklerini hemen anlayıp uygulayabilen, sorumluluk duygusu gelişmiş, dikkatli, Bedence sağlam ve dayanıklı, Başkaları ile iyi iletişim kurabilen kimseler olmaları gerekir.


Anestezi Teknikeri Okulu

Mesleğin eğitimi aşağıdaki üniversitelere bağlı sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarının “Anestezi” ve “Anestezi Teknikerliği” Bölümlerinde verilmektedir.


Anestezi Teknikeri Okulu Kaç Yıllıktır

Anestezi teknikerliğinin eğitim süresi 2 yıldır. Bu eğitim teorik ve pratik olarak verilmektedir. Eğitim sırasında; genel kültür dersleri dışında Biyoloji, Anatomi, Fizyoloji, Farmakoloji, Özel Tedavi Yöntemleri ve Anesteziyoloji gibi meslek dersleri verilir.


Anestezi Teknikeri Diploma

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Anestezi Ön Lisans Diploması” ve “Anestezi Teknikeri” unvanı verilir.


Anestezi Teknikeri Çalışma Alanları

Meslek elemanları ameliyat yapılan her türlü sağlık kurumunda (devlet hastaneleri, özel hastaneler, doğumevleri, üniversite hastaneleri, SSK hastaneleri ve özel klinikler) iş bulma olanağına sahiptirler. Anestezi teknikerlerine ülkemizde büyük ihtiyaç olduğundan mezunların hemen iş bulmaları mümkündür.


Anestezi Teknikeri Meslekte İlerleme

“Anestezi” ve “Anestezi Teknikerliği” ön lisans programlarını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde “Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” lisans programına dikey geçiş yapabilirler.