Arama


baykanbelirdi - avatarı
baykanbelirdi
Ziyaretçi
26 Ağustos 2013       Mesaj #20
baykanbelirdi - avatarı
Ziyaretçi
Bende de Vınnnn vınnnn problemi vardı. Buzdolabını bir süre fişte takılı bıraktığımda kapak kapalıyken bir süre sonra toparlıyordu. Kapağı kapatıp açıyordum arıza devam ediyor mu diye.

Derken bir gün hanım soğutmuyor bu dolapdedi. Baktım sol taraftaki derin dondurucu ledlerinin hiç biri yanmıyor. Derin dondurucuya derece koydum , -18 dereceye kadar soğutuyordu ama alt bölme soğutmuyordu. Sadece sağ taraf +4 derece ledi yanıyordu. Artık Vınnnnn vınnnn sesi de yok. Dolayısıyle arıza ilerledi artık vınn vınnnn deyip toparlayamıyor bile.

60 saat fişi çekili vaziyette bekledim. Tekrar çalıştırdım. İlk başta 1-2 gün 4 derece idi, derken 5-6 derece oldu, 12 dereceye kadar çıkınca buzdolabının değil ama benim sigortam attı, söktüm dolabı su giderine baktım. Tıkalı değildi ama az pislik çıktı doğrusu. Hava kanallarına baktım. Tıkalı değildi.

ve Google amcaya danıştım. Çok aradım ama sonunda burayı buldum. Az önce iş yerinde kondansatörleri daha yüksek voltajlı ama aynı microFarat olanları ile değiştirdim. Büyük kondansatörün yanındaki devre elemanının çevresinde kartın üstü biraz sararmıştı. Doğru yoldayım.

Eve gidince umarım çalışır. Meraktan öleceğim. Dua edeceğim. (Bosch servisi masraf 350 tl ye çıkabilir dedi)

Bu paylaşımları yapan herkese sonsuz teşekkürler.

Herkese sevgi ve saygılarımla
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen kompetankedi; 8 Mart 2017 15:33 Sebep: kırık link