Arama


Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
29 Ağustos 2013       Mesaj #130
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Android Cephesinde Yaprak Dökümü Devam Ediyor!
MsXLabs.Org

Android cepehsinde hareketli bir dönemin yaşandığı şu süreçte Google ve Android’in tanıdık yüzlerinden Hugo Barra, Android’teki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Halihazırda Android başkan yardımcısı ve ürün müdürü görevini yürüten Hugo Barra’nın istifa kararı birçok kesim tarafından sürpriz olarak değerlendirilirken, Google da yaptığı resmi açıklama ile Hugo Barra’nın ayrılmasını doğruladı ve eski yöneticisinin yine Android ekosistemi içerisinde yer alacak olmasını memnuniyetle karşıladı.

nex 02 941 705 resize

Evet Hugo Barra her ne kadar Google bünyesinde doğrudan Android çalışmalarında yer almayacak olsa da, Çin’nin yükselen değeri ve önümüzdeki yıllarda dünyanın önde gelen mobil üreticilerinden biri olmasına kesin gözüyle bakılan Xiaomi firmasında küresel başkan yardımcısı görevini yürütecek.
Barra, söz konusu gelişmeye Google+ hesabı üzerinden açıklık getirdi ve yaklaşık 5.5 yıl süren Google macerasına son verdiğini ve önümüzdeki birkaç hafta içerisinde ürün portföyü ve iş genişletme çalışmaları için Xiaomi ekibine katılacağını duyurdu. Barra hem yeni işi hem de Android ekosistemi içerisinde kalmaya devam edeceği için çok heyecanlı olduğunu da sözlerine ekledi.
Nuance (Swype klavyeyi oluşturan kuruluş) firmasından Google’a katılan Hugo Barra’yı Google ve Android cephesinde düzenlenen birçok etkinlik görmeye alıştık ve Barra şirketin tanıdık simalarından biri olmayı başarmıştı. Android’teki en radikal değişimlerin sergileneceği ifade edilen Android 5.0 öncesi yaşanan bu şok ayrılık, ayrıca geçtiğimiz aylarda Android’in babası unvanını alan Andy Rubin’in de Android’teki görevinden ayrılması, Android işletim sisteminde bir bölünmenin yaşandığını net şekilde ortaya koymaktadır.
Halihazırda Android takım liderliğini yürüten Sundar Pichai’yi ise önümüzdeki süreçte zor bir görevin beklediği aşikar.





KAYNAK: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.