Arama


Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Eylül 2013       Mesaj #135
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
HTC Güne Şok Gözaltılarla Uyandı!
MsXLabs.Org

HTC’nin hem maddi hem de manevi anlamda zor günler geçirdiği bir sır değil ve şirketin bu durumdan kurtulmak için sürekli mali ve idari toplantılar gerçekleştirdiği artık bilinen bir gelişme. HTC One satışları ile kısa süreli bir ivme kazanan Tayvanlı üretici yine de beklentilerin oldukça altında kazançlar sağlıyor. Son olarak ünlü aktör Robert Downey Jr. ile kapsalı bir reklam çalışması başlatan HTC’nin söz konusu reklam anlaşması için de kayda değer bir paranın ayrıldığı biliniyor.

iOjKy4qYmeFc

Başlatılan reklam süreciyle marka bilinirliği ve ürün tanıtımları üzerinde durmayı hedefleyen HTC’nin içeride yaşadığı sorunlar ise Tayvanlı üreticinin önündeki en büyük engeller olması bekleniyor. Şirket CEO’sunun istifa edeceği yönünde açıklamalara kısa süre önce şahit olmuştuk, ancak içeride bizzat yöneticiler tarafından yapılan dolandırılıcılık ve ticari sırların çalınması şirketin uğraşması gereken yeni sorunlar oldu.
HTC bünyesinde çalışan 5 yönetici şirketin ticari sırlarını çalmak ve sahte faturalar düzenlemekten gözaltına alındı. Duruma ilişkin şikayetin HTC Başkanı Cher Wang tarafından yapıldı. Tutuklananlar arasındaki 3 önemli isim ise şunlar: Thomas Chien (Ürün Tasarımı Başkan Yardımcısı), Wu Chien (Ar-Ge ve üst düzey tasarım takım yöneticisi) ve Justin Huang (HTC One tasarım sorumlusu direktörü).
Sunulan raporlara göre söz konusu şahıslar yıl ortasında ikramiyelerini aldıktan sonra şirketten istifa edecek ve Çin’de “Xiaoyu” adında kendi mobil tasarım ekiplerini kuracaklar. Yine raporda bu kişilerin HTC One tasarımında kullanılmak üzere harici bir tasarım firması için 334.000 dolar tutarında bir fatura çıkardığı ve bu tutarın ise kendi aralarında paylaşıldığı yer alıyor.
Ürün Tasarımı Başkan Yardımcısı Thomas Chein ayrıca şirketin önümüzdeki süreçte mobil cihazlarda yer vereceği Sense 6.0 kullanıcı arayüzüne ait dosyaları indirirken yakalandığı ve bu dosyaları e-posta yolu ile dış kaynaklara dağıttığı bildiriliyor.
HTC’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise şirketin mülkiyet ve fikri özelliklerinin her çalışan tarafından gizli tutulması gerektiği üzerinde durulurken, şu anda adli makamlar tarafından soruşturmanın devam ettiği ve konuya ilişkin daha fazla yorum yapılmayacağı ifade edildi.







Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.