Arama

Boyun Fıtığı - Tek Mesaj #2

Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
2 Eylül 2013       Mesaj #2
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
Boyun Fıtığı Egzersizleri
MsXLabs.org

Kuşkusuz boyun fıtığını engellemede boyun egzersizleri büyük rol oynamaktadır. Uzmanlar bu hareketleri düzeli yaptığınız takdirde boyun fıtığını engellemenizin mümkün olabileceğini vurguluyorlar. Boyun önemli bir organımız bir çok organımız boyun ile bağlantılıdır. Eğer sizde bu şikayeterden varsa mutlak bir suretle nöroloji doktarına görünmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde normal hayata dönmeniz biraz daha zaman alabilir. Bu iş hayatınız önemli derecede etkilleyecektir. Sağlık bakanlığının resmi siteisnden paylaştığı boyun egzersizlerini sizlerle tekrardan paylaşmak istedik. Boyun fıtığı ile ilgili merak ettiğiniz şeyleri daha önce yazdığımız yazılardan öğrenebilirsiniz.
1-Ellerinizi, başınız ile enseniz arasına koyunuz. Başınız öne iter gibi yapıp elinizle baskı yapm sureti ile buna engel olmaya çalışın.
2- Ellerinizi, başınızın arkasına koyunuz. Arkaya doğru iterken bir yandan bun elleriniz karşı koyunuz. Tıpkı hareket 1 de gibi tam tersi olucak.
3- Sağ elinizi suratınızın sağ tarafona gelecek şekilde yerleştirin. Başınızı sağ tarafa itkern buna, elinizle elngel olmaya çalışın. Yüzüzün sol kısmı için de aynı hareketi tekrar ediniz.olmaya çalışın. Aynı hareketi bu defa sol elinizle sola doğru tekrarlayın.
4- Sol eliniz başınızın arka tarafına resimde görüldüğü gibi yerleştirin. Ardından sağ elnizi sağ sakağınıza koyun. Sol omzunun üstenden bakamaya çalışıyor gibi elinizin direncine karşı başınızı çevirmeye çalışınız. Harekete diğer eliniz için tekrarlayınız.
Boyun fıtığı ile ilgili ameliyat geçirmiş ya da fizik tedavi sürecinde olan ziyaretçilermiz konu altına yorum yapabilerse bu diğer hastaları bilinçlendirmiş olursunuz. Eğer daha önceki fıtık ile ilgili yazılarımızda geçen belirtilere sahipseniz mutlaka doktara başvurunuz. İnternette veirlen bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Burada verilen egzersizlerde sadece boyun güçlendirme ilgilidir kesinlikle boyun fıtığınınızı tedavi edeebilece etkiye sahip değildir. Buna doktorunuz kara verecektir. Geçmiş olsun


Son düzenleyen _VICTORY_; 2 Eylül 2013 09:39 Sebep: İçerik ve kaynak bilgisi düzenlendi.