Arama


Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
7 Eylül 2013       Mesaj #157
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Jelly Bean Yükselişini Sürdürüyor, Android 4.3 ise Raporda Yer Almadı!
MsXLabs.Org

Kısa süre önce bir sonraki Android versiyonunun “Android 4.4 KitKat” olacağını işletim sistemi takım lideri Sundar Pichai aracılığı ile açıklayan Google, Android işletim sistemi versiyonlarının platform içerisindeki kullanım oranlarına açılık getirdi. Artık her ay geleneksel bir hal alan bu durum, son birkaç hafta içerisinde Google Play Store’u ziyaret eden kullanıcılar baz alınarak değerlendiriliyor.

Android Jelly Bean1

Android platformunda 15 ayı geride bırakan Jelly Bean (Android 4.1 ve 4.2) kullanım oranını %45.1 seviyesine yükseltirken, Android ekosisteminde artış gösteren tek sürüm oldu. Tabloda Android 4.3 yer verilmemesi açıkçası bizleri şaşırttı. Halihazırda Galaxy Nexus ve sonrası tüm Google referans cihazlarına dağıtımı sağlanan Android 4.3, Galaxy S4 ve HTC One Google Edition modellerinde de yer almakta.
Android 4.2’nin dağıtımına kasım ayında başlanmış ve aralık ayında yayımlanan raporda %0.8’e, ocak ayında ise %1.2’lik kullanım dilimine sahip olduğu görülmüştü. Android 4.3’ün yer almamış olması akıllara Nexus 4 ve Nexus 7 beklentilerin altında popülerliğe mi sahip sorusunu getirmiyor değil. Ya da bu noktada farklı bir öngörünüz var ise alt bölümde yer alan yorum bölümüne düşüncelerinizi ekleyebilirsiniz.

android versions begin Sept 2013

Listede dikkat çeken bir diğer detay ise 1.6 Donut ve 2.1 Eclair versiyonlarının artık raporda yer almıyor olmasıdır. Ağustos ayında yayımlanan raporda %0.1 ve %1.2 kullanım miktarlarına sahip olan versiyonlar Android tarihinde artık yer bulmayacak. Tabletler için optimize edilen Android 3.2 Honeycomb da yakında Donut ve Eclair ile aynı kaderi yaşayacaktır.
Android 2.3 Gingerbread ise yaşadığı düşüşe rağmen %30.7 ile hala ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip. Düşüşte olan bir diğer Android versiyonu Ice Cream Snadwich ise %21.7’ye geriledi.
Ekim ayı içerisinde Android 4.3 güncellemesinin Samsung’un rekor satışlar gerçekleştiren Galaxy S III, Galaxy S4 ve Note II modellerine sunulması bekleniyor. Bu anlamda Android 4.3’ü bir sonraki raporda görebiliriz.







Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.