Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
11 Eylül 2013       Mesaj #139
Avatarı yok
Yasaklı
Beyaz Balina ve Sudan Halkaları



Hoşçakal baloncuk: Bu fotoğrafta beyaz balina bir baloncuğa eliyle dur işareti yapıyor gibi.

Bir balinanın yetenekli sayılması için suyun altında daire şeklinde baloncuklar çıkarması yeterlidir; ama bu beyaz balina sanki gösteriş yapıyor! Tüm bunları yaparken de kameraya el sallayacak kadar cesaretli. Suyun altındaki bu ilginç hareketlerinin görüntüleri Japonya’da Tokyo’nun doğusunda bulunan Kamogawa’daki Kamogawa Su Dünyası’nda çekildi.



Gerçeklik halkası: Bu fotoğrafların gerçek olmadığı düşünülebilir ama baloncuk çıkarmak bazı beyaz balinalar tarafından öğrenilebilen bir yetenek.

Beyaz balinalar Kuzey Buz Denizi’nde yaşamaktadır.Yüksek zekâları ve kendi aralarında sohbet etmeleriyle bilinirler. Büyük denizlerde yön bulmak ve birbirlerinin yerini tespit etmek için ses üstü dalgalar çıkarırlar. Baloncuk çıkarmak bazı beyaz balinalar tarafından öğrenilebilen bir yetenek ve bu balina baloncuk çıkarırken fotoğrafı çekilen ilk balina değil. Son 3 yılda tekniğini geliştiren 10 yaşındaki bir beyaz balina Japonya’da bulunan Shimane akvaryumunun gözdesi oldu. Bir su akışı oluşturmak için ağzından üflüyor ve sonra su akışından halka oluşturmak için üfleyerek onu deliyor. Tüm bu ilginç hareketler fotoğrafçı Hiroya Minakuchi tarafından karelendi.



Baloncuk çıkarmak: Bu balina Hiroya Minakuchi tarafından Japonya’daki Shimane akvaryumunda ışık halkası efekti oluştururken fotoğraflanmıştır.

Osaka’dan 58 yaşındaki adam akvaryumda çalışmayıp beyaz balinalarla birlikte dalmaya izni olan tek kişi.“Bu beyaz balina 7 yaşındayken baloncuklar çıkarırdı. Birkaç sene önce tekniğini geliştirdi. Artık su akışı oluşturmak için ağzını kullanıyor ve bu da bizim suyun altında görebileceğimiz bir şey değil. Daha sonra bu üfleme boşluğundan buraya hava üflüyor ve halka şeklini oluşturuyor. Bunun, onun açısından inanılmaz eğlenceli olduğuna inanıyorum. Bu yeni oyunu geliştirdiğinden beri bunu ziyaretçiler için sergilemekte.” diyor ve ekliyor: “Akvaryumda çalışmayıp beyaz balinalarla birlikte dalmaya izni olan tek kişi benim. O yüzden böyle bir fotoğraf çok nadir karelenir.”


Kaynak: Dailymail
Son düzenleyen Safi; 9 Kasım 2015 00:28