Arama

Veri Tabanı Nedir? - Tek Mesaj #3

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Eylül 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Veritabanı ( Database ) Nedir?


MsXLabs.org

Veritabanı: ilgili verilerin organize edilmiş bir koleksiyonudur. Bu koleksiyon içindeki veriler belirli bir amaca yönelik birbiri ile ilişkilidirler. Kısaca verilerin düzenli ve belirli bir kuralla depolanmasına veritabanı (database) diyebiliriz.

Klasik dosyalama sistemine göre veritabanın avantajları;
  • Dosyalama sisteminde aynı veri birden çok dosya içinde olabileceği için güncelleme işlemi kolay olmayacaktır ve veri doğruluğunda sıkıntılar oluşabilir.Ancak veritabanında verilerin düzenli ve belirli bir kuralla kayıt ediliyor olmasıyla bu işlem veritabanında hiç zor olmayacaktır.
  • Veritabanı sistemlerinde erişim dili olduğu için istenilen veriye daha kolay ve hızlı ulaşılabilecekken dosyalama sisteminde erişim dilinden söz edilemediği için bu işlem biraz uzayacaktır.
  • Veritabanına erişim konusunda, herhangi bir dilde yazılmış arayüz programı ile kullanıcıların veri ekleme,çıkarma veya düzenleme işlemlerinde kısıtlamalar yaparak verilerinizin kaybını azaltabilirsiniz veya tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak dosyalama sisteminde böyle bir şeyin bahsi edilemez.
Veritabanı iyi bir biçimde oluşturulduğunda, arayüz programları ile erişim sırasında çok büyük kolaylıkların yanında gereksiz verilerin önüne geçip alandan tasarruf edilecektir.

Veritabanı Yapısı; Veritabanın alt kümesi olan tablolar, tabloların alt kümesi kolonlar (alanlar) ve kolonlara kayıt edilen veriler olarak kısaca özetleyebiliriz
Son düzenleyen Safi; 24 Kasım 2018 03:26 Sebep: Mesaj içeriği verildi.