Arama


SweetLolly - avatarı
SweetLolly
Ziyaretçi
28 Eylül 2013       Mesaj #3
SweetLolly - avatarı
Ziyaretçi
Büyüyüp gelişebilmemiz için, vitaminlere ihtiyacımız vardır. Bu vitaminleri vücudumuz üretemediğinden yediğimiz yiyeceklerden bu vitaminleri alırız.
Vitaminler, yağda ve suda eriyen vitaminler olmak üzere ikiye ayrılır. A, D, E ve K vitamininden oluşan yağda eriyen vitaminleri yağda depolanır ve ihtiyaç anında salınarak vücudun ihtiyacı sağlanır. C ve B vitaminleri, vücutta depolanamazlar ve hergün belirli miktarlarda dışarıdan alınmaları gerekmektedir.
Vitaminler sağlığımız için önemlidir. Yeteri kadar vitamin almazsak rahatsızlıklar yaşayabiliriz. Vitamin eksikliğinde görülen rahatsızlıklar şöyledir.

A vitamini
Bu vitamin, hücrelerin yenilenmesini ve enfeksiyonlara karşı bağışıklığı arttırmak için vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin türüdür.Eksikliğinde görme bozuklukları, yüksek tansiyon, saçta ve tırnaklarda kırılmalar, ciltte kuruma, halsizlik ve enfeksiyonlara karşı dirençsizlik görülebilmektedir.

B1 vitamini
Kan dolaşımını düzene sokar. B1 vitamini eksikliği sinir ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları, sindirim sistemi bozuklukları ve yorgunluğa sebep olabiliyor.

B6 vitamini
Kan hücrelerinin üretiminde etkili rol oynamaktadır. Ayrıca kalbi güçlendiriyor, böbreklerin düzenli çalışmasına ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Eksikliğinde böbrek taşları, sinir sistemi hastalıkları, kansızlık ve halsizlik görülüyor.

C vitamini
Kan dolaşımınını düzenlern, hücrelerin kendini yenilemesini ve diş etlerinin güçlenmesini sağlar.Yeterli miktarda C vitamini almayanlarda kas zayıflığı, romatizma, dolaşım sistemi rahatsızlıkları, diş çürümeleri, selülit ortaya çıkabiliyor.

D vitamini
İskelet sisteminin gelişmesinden ve güçlenmesinden sorumlu olan vitamin türüdür. D vitamini eksikliğinde raşitizm hastalığı, çocuklarda büyüme bozuklukları, diş çürümeleri ve diş eti hastalıkları, ilerleyen yaşlarda kemiklerde deformasyon görülebiliyor.

E vitamini
Sağlıklı bir cinsel yaşam için gereklidir. Ayrıca Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı doğal bir koruyucu görevi görüyor. Yeterli E vitamini almayanlar daha erken yaşlanabiliyor. Ayrıca kısırlık, iktidarsızlık gibi çeşitli cinsel rahatsızlıklara rastlanma olasılığı da artıyor.
Son düzenleyen Safi; 2 Haziran 2016 22:38