Arama


baykanbelirdi - avatarı
baykanbelirdi
Ziyaretçi
12 Ekim 2013       Mesaj #30
baykanbelirdi - avatarı
Ziyaretçi
Evet sonucu yazıyorum. Uzun bir süreçti doğrusu. Bana denk gelen 3 arızanın sırayla başıma gelmesidir. Bunların hepsinde de derin dondurucunun arkasındaki ana soğutma bölümünün karlanarak (düzgün defrost yapmadığından) alt bölmeyi soğutamamaya başlamasıdır. Bu nedenle ben arızanın tespitinde dörtdünüp durdum.

1. Arıza başladığında, 1 sene kadar önce, buzdolabının sağ tarafındaki ışıklar Vınn vınn vınn sesleri çıkararak yanıp söndüğünde 2-3 dakika içinde sistem normale döndüğünden umursamamıştım. Sadece elektrik kesilip geldiğinde vınlama sürecinden sonra dolap çalışıyordu. Aman arkadaşlar işte durum buysa hemen o küçük kondansatörlerden büyüğünü değiştirin. Hemen düzeliyor.

2. Ben bunları yaptım, hatta zener diyot, 2 kutupsuz kondansatörü de değiştirdim ama nafile. Benim işlemcinin de zarar görmesi nedeniyle makine saçmalıyormuş.

3. Arıza sırasında 2-3 hafta hanım ve çocuklar yaz günü şehir dışında olduklarından buzdolabını kapatmıştım. Kapattığınızda sinsi bir gol hazırlığı ile arızalar zincirinden sonuncusu kendine ortam bulup gelişiyor. Buzdolabının kapağının lastikleri ısınınca kendini koyveriyor ve sarkabiliyor. Bizimki tam kapağın altındaki kısım, hafifçe sarkmış. Biz dolap kapısı kapandı sanırken paşam gevşemiş de gevşemiş. Meğer dolap kapağı yarım santim açık kalıp (bazen) karlanmayı körükleyerek, alt bölmenin soğutulamamasına da ana sebep oluveriyormuş.

ekte 1 foto koyyorum derin dondurucunun arkası. Sökümü kolay. Benim dolap soğutamamaya başlayınca hemen derin dondurucunun arkasına ulaşıp, fön makinesi ile dalarak (dolap kapalıyken) karlanmayı eritiyordum. Burada dikkat edin erittiğiniz sular giderin ağzında donarak tıkayabiliyor ve derin dondurucunun içi göle dönebiliyor. Bu nedenle bir gider ağzını ısıtıyordum bir de karlanmayı dönüşümlü. Resimlerde gördüğünüz yere ulaştıktan sonra (önce tabandaki 3 vida kapağını düz tornavida ile kibarca kanırtarak kaldırın, sonra yıldız ile 3 vida yı sökün, alt paneli kaldırıp kendinize doğru çekin gelir. Arka pervane yanlarındaki iki vidayı sökün ve arka paneli çekin alın, alırken fanın kablosunu arkadan elinizi araya sokup çıkarın. Beyaz köpüğü kendinize doğru çekerken arkadaki metale donma nedeniyle yapıştığından gelmez. Aradan fön makinesini sokun yavaş yavaş ayırın). En son resimde gördüğünüz metali sağ ve solundan tutan yerleri açarak sökün. Bir de ne göreceksiniz Kuzey Kutbu buzdolabının içinde. Dalın fön makinesiyle. Defrost tamam. 1 hafta veya 2 hafta idare eder sizi.

zmcs

İstanbul Kartal'da oturuyorum. Bulaşık makinesi de bozuldu 1 hafta önce. Deli gibi internet çalışmalarına başladım. Bir yer buldum Maltepe ye doğru. Çıkma parçacı. Cennet sanki. Buzdolabının beynini buldum 40 tl ye aldım. Çıkan beyni istediler verdim. Şimdi dolap süper çalışıyor.

Herkese sevgi ve saygılarımla.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.