Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
00:17, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 05 Haziran 2024 - 00:18
Arama
MaviKaranlık Forum
Tavuklu Göbete tarifi
-
Tek Mesaj #1
TheOne
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013
Mesaj
#1
Kayıtlı Üye
Ankara'nın yöresel tatlarından Tavuklu Göbete tarifi...
Malzemeler:
1 adet parça kuzu kol
½ kg arpacık soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 tutam karabiber
Yapılışı:
1 adet parça kuzu kol eti düdüklüde yaklaşık 6-7 dakika haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulup ince uzun doğranır. Kırmızı biberler ve kabukları soyulan kabaklar da ince uzun doğranıp kebabın pişeceği fırın tepsisinde birleştirilir. Yarım kilo arpacık soğan ve 2 baş sarımsak eklenir. Sıvı yağ gezdirilip 1 tutam karabiber ve arzuya göre tuz atılır. Tüm malzemeler harmanlanır. Haşlanan etler sebzelerin üzerine yerleştirilir. Etin suyu; 3 yemek kaşığı domates rendesi ve 1 yemek kaşığı salça ile karıştırılıp malzemelerin üzerine dökülür. 2 adet domates halka halka dilimlenip yemeğin üzerine yerleştirilir, ortalama 180 dercedeki fırında pişirilir. Tatar Kebabı servise hazırdır.
haber7
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 00:18
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...