Arama

Tavuklu Göbete tarifi - Tek Mesaj #1

TheOne - avatarı
TheOne
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013       Mesaj #1
TheOne - avatarı
Kayıtlı Üye
tavuklu gobete tarifi13686070170 h1026676

Ankara'nın yöresel tatlarından Tavuklu Göbete tarifi...

Malzemeler:

1 adet parça kuzu kol
½ kg arpacık soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 tutam karabiber

Yapılışı:

1 adet parça kuzu kol eti düdüklüde yaklaşık 6-7 dakika haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulup ince uzun doğranır. Kırmızı biberler ve kabukları soyulan kabaklar da ince uzun doğranıp kebabın pişeceği fırın tepsisinde birleştirilir. Yarım kilo arpacık soğan ve 2 baş sarımsak eklenir. Sıvı yağ gezdirilip 1 tutam karabiber ve arzuya göre tuz atılır. Tüm malzemeler harmanlanır. Haşlanan etler sebzelerin üzerine yerleştirilir. Etin suyu; 3 yemek kaşığı domates rendesi ve 1 yemek kaşığı salça ile karıştırılıp malzemelerin üzerine dökülür. 2 adet domates halka halka dilimlenip yemeğin üzerine yerleştirilir, ortalama 180 dercedeki fırında pişirilir. Tatar Kebabı servise hazırdır.


haber7