Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ekim 2013       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dayanamadığım için yazıyorum. İTÜ uçak mühendisliğini bitirmek üzereyim,bir iki yerde staj deneyimim oldu. sektörde çalışan uçak mühendisleriyle de görüştüm. biri cıkıp 43 bin tl alıyorum falan demiş, eger havayolu genel müdürü degilseniz oyle bir sey mümkün değil. baslangıc olarak uçak mühendisiyseniz,evet Türkiye'de itü gibi bir okuldan mezun bir muhendis bile 1500-2500le baslarken,hiç bir mühendisin kolayca alamayacagı baslangıc maasıyla baslamanız mümkün.oda yaklasık bir arkadasın da önceki sayfalarda firmalara gore detaylıca belirttiği gibi 2500-4000tl arasıdır. zamanla 2-3 sene içersinde maasınız ciddi anlamda katlanır.

8-10 sene tecrübesi olan biri cok ciddi rakamlar görebilir,normaldir. (13-15 bin tl gibi)

ama onun dısında yok odtüde son sınıftaydım 10 bin teklif ettiler gitmedim,falan boyle birsey yok.okul birincisi falan değilseniz ya da ekstrem bir durumunuz yoksa bir icatınız falan kimse size iş teklif etmez.

bölüm ciddi anlamda zordur.gerçekten belki de en zor mühendisliktir diyebilirim.Makina müh dersleriyle birlikte ekstra baska derslerde alınır. İstanbulda calısmak isteyen biri İTÜ, Ankara'da TAİ,TEİ'de calısmak isteyen biri ODTÜ'yü tercih edebilir bu bir avantaj olur ama yinede bu bir ayrımdır diyemem ikisi de güzel ve başarılı üniversiteler. THK üniversitesi daha iyidir fikrine katılmıyorum,su an için 2013 yılında böle bir durum söz konusu değil,ilerleyen yıllar için durum ne olur bilemem. Ama iş bulma sıkıntısının gerçekten en az görüldüğü sektörlerden biridir,İTÜ uçak mezunu,havayolu sirketi müdürü bana bu sektörde iş sıkıntın asla olmasın demişti,işsiz kalan görmedm dedi,açıkcası bende görmedim. diger bir olasılık makine mühendisliği ya da otomotiv gibi sektörlere yöneliyor mezun arkadaslar.

Bu bölüme girmek isteyen biri ilk 10 bin içersinde kesinlikle olmalıdır. motor ucak bakım falan onlarla alakası yoktur bu bölümün sadece iki adı vardır ve iki sekilde mühendis olmanız mümkündür.

İTÜ Uçak Mühendisliği
ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği
bu iki bölümle girmek mümkündür. burdaki okudugum neredeyse hemen hemen hersey yanlış bilgilerdi. iyice arastırıp danısmadan karar vermeyin,zaten bu bölümü düşünen biriyseniz,muhtemelen iyi bir puanınız vardır, hazırlanıyorsanız da gercekten iyi calısmanız gerekir.hayat sizin hayatınız,bir forumda okudugunuz bilgilere göre "buna benimkilerde dahil" asla direk buna göre tercih yapmayın,okulu gezin,bölümü gezin dersleri arastırın,bu işi gerçekten yapan insanlara danısın,size uygun olup olmadığını iyice degerlendirin ve edindigniz bilgilerin dogrulugunu mutlaka teyit edin.
Son düzenleyen Safi; 17 Ağustos 2018 00:40