Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:23, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 08:23
Arama
MaviKaranlık Forum
Tombik Hamur Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
10 Kasım 2013
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Tombik Hamurlar
MsXLabs.org
Hamuru İçin:
3 – 3,5 su bardağı un
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi:
5 adet domates
200 gr yağsız yada az yağlı peynir
tuz
dereotu ve istediğiniz yeşillikler (arzuya göre)
Yapılışı:
Dometesleri yuvarlak dilimler halinde kesin. Peyniri çatalla ezip dereotu ve istediğiniz yeşilliklerle harmanlayın. Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabında karıştırıp yoğurun. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 20-25 dk. kadar dinlendirin. Hamurdan büyük bir parça kopartıp tezgahın üzerine un serpip açın. Hamurun üzerine aralıklarla domates dilimlerini yerleştirin. Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp domates dilimlerinin üzerine serin ve su bardağıyla domateslerin üzerine denk gelecek şekilde hamurları kesin ve kenarları açılmasın diye parmağınızla hafif hafif bastırın. Hazırladığınız yuvarlak hamurların yağda iki tarafınıda kızartın.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 08:23
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...