Arama

Diz Ağrıları - Tek Mesaj #6

zamangezgin1453 - avatarı
zamangezgin1453
Ziyaretçi
11 Kasım 2013       Mesaj #6
zamangezgin1453 - avatarı
Ziyaretçi
Diz Ağrısı
Diz ağrısı ve diz eklemi sorunlarının bir çok nedeni vardır. Travma, kaza ve spor sırasındaki yaralanmalar, enfeksiyon, romatizmal yada romatizmal olmayan imflamatuar hastalıklar ve gonartroz dediğimiz diz eklemi kireçlemesi diz ağrısına neden olabilirler.

Dizde ağrının yanısıra şişlik olması enfeksiyonun belirtisi midir?
Dizde ağrı ve şişlik enfeksiyon kaynaklı olduğunda eklemde ısı artışı vücud ısısında artma ve kan değerlerinde bulgu saptanır. Romatizmal hastalıklar, Ürik asit artropatisi ve diğer emflamatuvar durumlarda da ağrı ve şişlik görülür. Tanıda laboratuvar tetkikleri dışında gerekli olgularda diz ekleminden iğne ile sıvı alınıp incelenir. Alınan sıvının görünümü ve incelenmesi sonucunda dizde enfeksiyon, septik artrit tanısı koyulabilir. Septik artrit acil tedavi gerektirir.

Dizde ağrı sorunu olan bu hastalıklar nasıl tedavi edilirler?
Diz eklemini ilgilendiren hastalıklarda tedavi 3 ana şekilde yapılır:
1. Cerrahi dışı tedaviler: Bunlara örnek olarak., soğuk uygulama, dizlik bandaj kullanımı, istirahat, buz tatbiki, koltuk değeneği kullanılarak diz ağrısı olan tarafa yük vermeme yada az yük verme, eksersiz, her türlü lokal yada sistemik ilaç tedavisi ve fizik tedavi yöntemleri verilebilir.
2. Artroskopik Cerrahi ile tedavi
3. Açık cerrahi ile tedavi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.