Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Kasım 2013       Mesaj #127
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atatürk’ün tüm mal varlığını ölümünden evvel kaleme aldığı vasiyetle Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna bağışlaması, onun Türk tarihinin ve dilinin yaşatılması konusunda verdiği ciddi önemi göstermektedir. Günümüzde dahi bahsi geçen kurumların harcamaları Atatürk’ün mirasından yapılmaktadır.
Bir insanın milli duygulara sahip olması; geçmişini tanımasından geçer. Geçmişte bu ülke için nasıl mücadele edilmiş, bu uğurda bir çok şehit verilmiş, ülke toprakları şehit kanlarıyla sulanmış gibi bilgileri öğrenen kişiler vatanına milletine daha çok sahip çıkar.
Türk Milleti’nin yüce kişiliğinin sonsuz gücünün tüm Türklerin idrak etmesi gerektiğini vurgulayan Atatürk; “Büyük devletler kuran atalarımız büyük ve geniş uygarlıklara da sahip olmuştur. Bunu aramak, gerçekleştirmek Türklüğe ve dünyaya bildirmek bizler için bir borçtur.” demiştir. Aynı zamanda şu sözüyle Geçmişimizi öğrenmemizin ne denli önemli olduğunu vurgulamıştır. “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” (Afet İnan, Atatürk hakkında Hatıralar ve Belgeler, 1968, s. 311)