Arama


MeraklıSude - avatarı
MeraklıSude
Ziyaretçi
29 Kasım 2013       Mesaj #3
MeraklıSude - avatarı
Ziyaretçi
Kelime-i Şehadet
''Ben kabul ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur.Yine kabul ederim ki Muhammed (as) Allah'ın kulu ve resulüdür.'' ifadesi bir kimsenin Müslümanlığa ilk adımıdır.Bu sözleri diliyle söyleyip gönülden onaylayan kişiye Müslüman denir.
Namaz Kılmak
İslam dininin imandan sonra en çok önem verdiği ibadet namazdır.Peygamberimiz (as) ''Namaz dinin direğidir.'' buyurur.Peygamberimiz (as), kıyamet günü insana ilk sorulacak amelin namaz olduğunu bildirir.
Namaz,insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar.
29 / Ankebut Suresi, 45. Ayet
Oruç Tutmak
Oruç tutan kimse ayrıca gün boyu güzel işler yapmaya,kalp kırıcı ve kötü sözlerden uzak durmaya çalışır.Oruç,imsak vaktinden iftar vaktine kadar bir şey yiyip içmemektir.
Ey iman edenler!Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç,sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılındı.
2 / Bakara Suresi, 183. Ayet
Hacca Gitmek
Hac,Mekke'de bulunan Kabe'yi ve belirli kutsal yerleri,hac aylarında usulüne uygun olarak ziyaret etmektir.Namaz,kurban ve tavaf gibi birçok ibadet ile onların hikmet ve faydalarını da içeren bir özelliğe sahiptir.
Kim çirkin söz söylemeden ve günah işlemeden hac ibadetini yerine getirirse annesinden doğduğu gibi günahsız olarak evine döner.
Hadis-i Şerif
Zekat Vermek
Zekat,dinimizce zengin sayılan kimselerin,mallarının belli bir oranını,Kur'an-ı Kerim'de belirtilen hak sahiplerine Allah rızası için vermeleridir.Zekat pek çok fayda ve hikmetinin yanı sıra sosyal dayanışma ve barışı da sağlayan bir ibadettir.
(Allah,) bana yaşadığım sürece namazı ve zekatı emretti.
19 /Meryem Suresi, 31. Ayet
Son düzenleyen Safi; 6 Ekim 2018 18:51