ÖĞRETMEN : Sayın veliler okulumuzun 5A sınıfı veli toplantısına hoş geldiniz> Şimdi sırayla gelip çocuklarınızın durumunu benden öğrenebilirsiniz > Evet siz buyrun önce>
ALİ BEY : Hocam ben Hatice’nin babasıyım
ÖĞRETMEN : Aa,demek siz Hatice’nin babasısınız ha ? Kızınız derslerde hep konuşuyor efenim>
ALİ BEY : Ah, ah hocam, siz bir de annesini görseniz, evlendiğim günden beri daha hiç susmadı>
VELİ BEY : Hocam ben Ziya’nın babasıyım
ÖĞRETMEN : Ha şu kopyacı Ziya >>> Beyefendi çocuğunuz hep kopya çekiyor>
VELİ BEY : Ama hocam nerden biliyorsunuz? Belki arkadaşı bizimkinden kopya çekiyordur>
ÖĞRETMEN : Mümkün değil> Arkadaşı sorduğum bir sorunun cevap kısmına “Bilmiyorum” diye yazmış, ziya “Ben de bilmiyorum” diye yazmış >
VELİ BEY : Haaaaaaa!
AHMET BEY : Hocam bizim Gülsüm nasıl?
ÖĞRETMEN : Kızınız çok yalan söylüyor>
AHMET BEY : Ama benim kızım yalan söylemez>
ÖĞRETMEN : Bakm beyefendi, geçen gün bana telofon geldi> Telofondaki ses “Hocam Gülsüm çok hasta, yarın okula gelmiyecek” dedi> Ben “Peki gelmesin ama siz kimsiniz ?” diye sorunca, telefondaki ses ne dese beğenirsiniz!>>> “Şey, ben babam öğretmenim!”
AHMET BEY : Hocam çocuklara çok ödev veriyorsunuz>
ÖĞRETMEN : Bunu da nerden çıkarttınız?
AYDIN BEY : Nereden olacak, oğlum ödev yapmak için bir sekreter tuttu>
AYŞE HANIM : Hocam biz Emine’nin anne ve babasıyız>
ÖĞRETMEN : Ooo, Emine çok zeki bir öğrenci>>>
AYŞE HANIM : Öyle mi ,bey görüyor musun, kızımız zekasını benden almış>
TAHİR BEY : Ondan hiç şüphem yok! Çünkü benim zekam yerinde duruyor>
ZEHRA HANIM: Hocam Kemal nasıl?
ÖĞRETMEN : Ödevlerini sürekli yanlış yapıyor>
ZEHRA HANIM: Ah hocam, o kadar da söylüyorum babasına, “Bırak da çocuk ödevlerini kendisi yapsın” diye> Ama dinlemiyor ki>>
CEMİL BEY : Hocam bizim oğlan sizin çok tutarsız bir öğretmen olduğunuzu söylüyor>
ÖĞRETMEN : Ne demek bu?
CEMİL BEY : Bir dediğininiz bir dediğinizi tutmuyormuş> Bir gün, beş ile beşi toplarsak on eder, başka bir gün de, altı ile dördü toplarsak 10 eder, diyörmüşsünüz> Dün de üç ile yediyi toplarsak 10 eder demişsiniz> Çocuk bunun hangisine inanacak Allaşkına>
METİN BEY : Hocam Kerim’in durumu nasıl?
ÖĞRETMEN : Çok kötü, siz bunu okutmayın boş yere>
METİN BEY : Niye ?
ÖĞRETMEN : Niye olacak ,geçen gün Türkiye’nin başkenti nere, diye sordum, Türkiyenin başkenti Payas’tır dedi>
METİN BEY : Vay eşek herif vay>> Valla hocam, inanın o kadar da anlattım “Türkiye’nin başkenti Dörtyol’dur” diye>