Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Aralık 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Komşuluk ilişkilerinin ülkemizdeki önemi nedir?

Ülkemizde genel olarak birincil ilişkiler hakimdir. Bu tür ilişkilerde insanlar daha samimi ve sıcak olurlar. Bu sebeple komşuluk ilişkileri çok sağlamdır. Komşu hakkında dikkat edilir. Fakirler korunur. İhtiyaç sahibi olanların ihtiyacı karşılanır. Düğünlerde ve cenazelerde bir arada olunur.

Ancak günümüzde şehirleşmeyle birlikte ikincil ilişkiler yaygınlaşmakta ve komşuluk ilişkileri de bundan zarar görmektedir. Aynı apartmanda oturan insanların birbirlerini tanımadığına da şahit olmaktayız. Bu durumun düzelmesi ve komşuluk ilişkilerinin eski halinde kalması için çalışmalar yapılmalıdır.

Komşuluk ilişkilerinin ülkemizdeki önemi nedir?

Ülkemizde komşuluk ilişkileri dünyada en üst seviyede olan ülkelerden biridir. Fakat her ne kadar iyi olsada geçmişten günümüze geldiğimizde zaman içerisinde sekteye uğramıştır.

Komşuluk ilişkileri her ne kadar geçmişteki gibi sağlam olmasada günümüzde de ülkemizin büyük bir bölümünde komşuluk ilişkileri çok sağlam olarak durmaktadır.Ülkemizde komşuluk ilişkilerinde birincil ilişki hakimdir.Yani bir ihtiyaç olduğu zaman komşuya yardım edilirdüğünlerde birlikte eğlenilir cenazelerde birlikte yas tutulur fakirler zekaatlarla sevindirilirihtiyaç sahibi olanların ihtiyaçları karşılanır kurban bayramında kurban etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

Günümüzde komşuluk kavramı apartmanlardan yüksek binalardan dolayı çok büyük bir kayba doğru ilerlemektedir.Hatta günümüzde yaşayan bir çok insan komşularının büyük bir bölümünü tanımamaktadır.Ancak yinede ülkemizin büyük bir bölümü hala daha komşuluk ilişkilerini sürdürmektedir.