Merhaba,
deviasyon ameliyatı sonrası sıkıntılarımı sizlerle paylaşayım:
ameliyatımı Başkent Ün. Hastanesin'de bir uzman doktora oldum. ameliyat yaklaşık 40 dk, genel anestezi altında, sürdü. yaklaşık 1-1.5 saat sonra da uyandım. Şunu söylemeliyim ki ağrı kesiciye narkoz etkisi geçtikten sonra bile ihtiyaç duymadım.
Yapılan işlem kemiğin düzeltilmesi, bazı parçaların dışarı alınması ve konkaların radyoterapi ile yakılmasını içeriyordu. İşlem tampona gerek duymayacak şekilde tamamlanmış.
Diğer yorumcuların da bahsettiği üzere ilk bir kaç gün cehennem. Niye mi?
1- Burun genelde tıkalı olduğundan ağızdan nefes almak ciddi bir kuruluk yaratıyor.
2- Prefix isimli antibiyotik sadece ağız kısmında değil, örnek olarak, ellerimde de çatlamalara ve devamında kanamalara sebep oldu. O yüzden doktorun da izni ile 5. günde kestim.
3- Kuruluğun yanında küçük olsa da üst damakta hissizlik yaşayabiliyorsunuz. Üst dudak da bir süre hissiz kalıyor.
Bu sürede en yakın dostunuz okyanus suyu. Sino marin ENT (diğer sino marin modelleri de aynı para ama bu ambalaj biraz daha büyük) kullanılması insanı bayağı rahatlatıyor.
5. günden sonra burun kısmen açılıyor ve daha rahat nefes almaya başlıyorsunuz. Tabii burun temizlendilçe koyu, kırmızı renkli sümükler gelmeye devam ediyor. Eşimin dediğine göre son 3 gecedir horlamadan uyuyormuşum.
velhasıl, şunu anlıyorum ki, tam bir iyileşme en azından 3 hafta alacak.
Ameliyat olacaklara tavsiyem:
1- Kış mevsimi ameliyat açısından en uygun mevsim.
2- İşin sıkıntılı kısmı 4, bilemediniz 5 gün. Ağız kuruluğu ve sebep olduğu uykusuzluk biraz can sıkıcı.
3- Bu işte bilinen bir doktora gitmekte fayda var. Ben Başkent'te Dr. Selim Erbek'e ameliyat oldum. Daha önceden kendisi hakkında bir araştırma yaptıktan sonra ameliyat kararını aldım. Ekibi de çok ilgili.
4- Erkeklik yapıp hemen işe gitmeye kalkmayın, mümkün olduğunca camı pencereyi açıp evde istirahat edin (soğuk hava burnu ciddi rahatlatıyor).