Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2014       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ali Erdemir Hayatı, Ali Erdemir Kimdir kısaca bilgi verelim.
Ali Erdemir, 2 Temmuz 1954 senesinde Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde dünyaya gelmiştir.
Yüzey mühendisliği malzeme bilimi ve triboloji alanlarında pek çok inceleme gerçekleştirmiştir. Yapay elmas niteliğinde olan keşfini nanoteknoloji sayesinde yapmış ve bunun sonucunda R&D ödülünü 4 defa elde etmiştir. 6 tane keşfinin patentini elinde bulnudurmuştur.
Ali Erdemir, Üniversite eğitimini İTÜ’de metalurji bölümünde almış ve bu eğitimini 1977 senesinde tamamlamıştır. Ardından ise İskenderun Demir Çelik Fabrikasi’nda 2 yıl süre zarfında hizmet vermiştir. Daha sonra ABD’ye master yapmak için gitmiştir. Metalurji ve malzeme mühendisliği dalında doktora yaparak 1987 senesinde Türkiye’ye geri döüş yapan Erdemir iş sıkıntısı çeker. Bu nedenle ABD’ye dönmek mecburiyetinde kalır. 1987 yılında şimdiye kadar çalışmalarını Chicago Üniversitesi’ne ait Argonne Laboratuvarı’nda gerçekleştirmiştir.
ali erdemir
Ali Erdemir, sürtünme deneyleri sonucunda alana büyük katkılar sağlamış ve oldukça başarı kazanmıştır. Yaptığı deneyler nihayetinde keşifleri sayesinde Triboloji biliminde ünlenmiştir. Bu çalışmaları ile 1991, 1998, 2003 ve 2009 yıllarında R&D (Ar&Ge) ödüllerine layık görülmüştür.