Arama


nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
14 Ocak 2014       Mesaj #22
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Teknoloji bilimsel gelişmeler neticesinde ulaşılan bilgilerin ve bilgi birikimin hayatı kolaylaştırıcı aletler yapımında kullanılması demektir. Her geçen gün daha ileri seviyelere ulaşan teknolojik gelişmelerin olumlu yönleri çok olduğu gibi birtakım olumsuz yönleri de vardır.

Teknolojik gelişmeler sayesinde insanoğlu hayatı kolaylaştırıcı birçok ürün ortaya çıkarmıştır. Bu ürünler hayatı kolaylaştırmalarının yanı sıra aynı süre içerisinde aynı işin kat kat fazlalarını yapabilme imkanını insanlara sunmuştur. Sağlık, iletişim, gıda, spor… kısacası hayatın her alanında teknolojinin nimetlerinden yararlanmaktayız. Telefon ile aylar hatta yıllar süren hasretleri ortadan kaldıran teknoloji, internet vb. nimetleri ile de iletişimi zirveye çıkarmıştır. Teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmak, dünyanın her yerinden alanında uzman kişilerin bilgi birikimlerinden faydalanmak mümkün hale gelmiştir. Teknoloji her gün yenileri eklenen buluşlar ile kıt olan doğal kaynakların insanlar için en etkili biçimde kullanılmasını sağlamıştır.

Teknoloji hayatı kolaylaştıran yönleri ile ne kadar vazgeçilmez olsa da birtakım zararları yönleri ile de hayatımıza girmiştir. Teknolojik gelişmelerin en başta gelen zararlarının başında çevreye ve doğal yaşama verdiği zararlar gösterilebilir. Hava kirliliği ve bazı canlı türlerinin yok olması teknolojik gelişmelerle yakından ilgilidir. En çarpıcı örneklerden biri teknolojik aletlerin yaymış olduğu sinyallerin arılar vb. canlıların yollarını bulmalarını engelleyici etkileridir. Bu durum doğal yaşam için büyük tehdit oluşturmaktadır. Radyasyon yaymaları ile de insanlar üzerinde çok büyük tahribatlara neden olan teknolojik ürünlerin aynı zamanda sosyal yaşam üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Teknolojinin bizlere sunmuş olduğu imkanlar beraberinde insanların yüz yüze olan iletişiminin de en aza inmesine sebep olmuştur. Artık insanlar karşılıklı sohbet etmek yerine kendilerini telefonlara ve bilgisayarlara mahkum etmiş bulunmaktadır.

Teknoloji insanlara hizmet etmek demekken, teknolojinin bağımlısı olarak onun kölesi olmamak lazım. Hayatı kolaylaştıralım derken hayatımızı ona bağlamak kazandıklarımızdan daha fazlasını kaybetmemize neden olur.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove