Arama


mervegrkn - avatarı
mervegrkn
Ziyaretçi
18 Ocak 2014       Mesaj #10
mervegrkn - avatarı
Ziyaretçi
Biz bu münazarayı yaptık. Daha önce 4 konuşma sundum umarım yardımcı olur. Bir de kendi münazaramızdan bazı ayrıntıları anlatmak istiyorum. Sanayi savunucularının söyleyebileceklerini ve verebileceğiniz cevapları...Sanayiyi savunanlar, sanayinin sadece fabrikalardan ibaret olmadığını otomotiv sektörününde sanayi olduğunu ve bu alanda ilerlemeye başladığımızı savunabilir.
Yanıt: Otomotiv sektörü gelende dış ülkeden alınan ham maddeyle geliştirilmeye çalışılıyor. Ham maddeye bu kadar para harcanırsa ne kadar ilerlenebilir. Ayrıca Türkiye'de ki hiç bir araba markası tamamen Türklere ait değil. Türklere ait bir araba markası söyleyin ben bu münazarayı terkedeceğim gibi iddialı bir konuşma geçti. ( Siz bu kadar iddialı olur musunuz orasını bilemem ama çok da ukala olmamanızı tavsiye ederim. Sırf grup arkadaşlarımızdan birinin ukala davranışları yüzünden kaybettiğimizi öğrendim. Ama siz bilirsiniz )
Karşı grup : FıAT bir Türk markası.
Bizim cevap: FıAT ın sadece motoru Türk markası.. Elinizde sadece motor var onunla ne yapabilirsiniz ki ?

---> Topraksız Tarıma değinebilirsiniz.Toprak olmak zorunda değil modern yöntemlerle de olsa Tarım yapılıyor. Sanayi araç olarak kullanılmış. Ve bu Tarımı yok et
--->