Arama


Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
21 Ocak 2014       Mesaj #1
Avatarı yok
Yasaklı

Refleksoloji


MsXLabs.org


Ad:  refleksoloji.jpg
Gösterim: 10511
Boyut:  53.3 KB
Refleksoloji, bugün destekleyici ya da tamamlayıcı tedavi dediğimiz tedaviler arasında yer almaktadır.
Refleksoloji sinir noktalarını belirli tekniklerle uyarmanın ortaya elektrokimyasal mesajları çıkardığını bununda nöronların yardımı ile ilgili organı uyardığını savunur.

Bunun yanısıra psikolojide özellikle panik atak ve depresyon hastalığının tedavisinde destekleyici olarak uygulanmakta olup, başta Rusya ve Amerika'daki engelliler üzerinde özellikle otistik ve spastik engelli çocuklar ile felçli hastalar olmak üzere birçok engel grubunda ciddi gelişmelerin ortaya çıkması sebep olmuştur.

Ayak ve el refleksolojisi belli noktaların manuel uyarılarak vücuttaki sinirlerin ve kan dolaşımının uyarılmasıdır. En yaygın uygulanan ise ayak refleksolojisidir. Stres belkide günümüz insanlarının karşılaştığı en temel sorundur. Bu sorunun sinir sistemimiz üzerindeki etkisi son yıllarda yapılan araştırmalarla kanıtlanmış olup günlük hayatta yaşadığımız birçok sorun buna dayalıdır. Stres kan dolaşımını yavaşlatır refleksoloji ise kan dolaşımını hızlandırarak vücudun besin almasını ve toksin atımını hızlandırır. Refleksoloji yaptıranların bağışıklık sistemlerinin daha iyi çalıştığı özellikle kışın yaşanılan soğuk algınlığı ve grip tarzı hastalıklara daha dirençli oldukları araştırmalarla ve yaptığımız çalışmalarla sabittir.
Gün boyunca oradan oraya koşturan ve vücudumuzun olanca ağırlığını taşıyan ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de sivri burunlu,topuklu ayakkabılar içinde ezilip büzülen ayaklarımız aslında ne deseler haklıdırlar.

Ayak altı masaj noktaları

Nedendir bilinmez, çoğumuz saçımıza,makyajımıza ve giyim kuşamımıza gösterdiğimiz özeni ayaklarımıza göstermeyiz.Bu herhalde ayaklarımız sürekli gözükmediğinden olsa gerek diye düşünüyorum.
Eğer bu doğru olmasaydı, bahar aylarından itibaren parmak arası terliklerin vitrinleri süslemeye başlaması ile birlikte kuaför salonlarında pedikür kuyrukları oluşmazdı.

Ayaklarımızın temiz ve bakımlı olması elbette ki çok güzel,ancak güzelliği kadar sağlık ve rahatlığına da önem vermeliyiz.
Çok dar ve topukulu ayakkabılar giymemeye, çok uzun süreler ayakta kalmamaya,çorapsız ayakkabı giymemeye özen göstermeli.
Ayrıca ayaklarda oluşabilecek çeşitli cilt hastalıklarına zamanında müdahale etmeliyiz.

Tüm bunların yanısıra hem ayaklarımızın rahatlaması ve esnekliği, hem de ayak tabanındaki sinirlerin uyarılması ile ilgili organların düzenli çalışması açısından ayak masajının faydalarını bilmeli ve bu özel bakımı hayatımıza katmalıyız.

Derlemedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 18 Temmuz 2016 11:09 Sebep: Başlık ve sayfa düzeni ,moderatör ekleri ve foruma uygun resim eki.