Malzemeler • 125 gr tereyağı • 2 adet muz • 2,5 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 1 su bardağı ceviz içi • 1 yemek kaşığı limon suyu • ½ çay bardağı süt • 1 paket vanilya • 1,5 su bardağı toz şeker Yapılışı 1. Sütü ısıtın ve limon suyunu ekleyerek 15 dakika bekletin. 2. Muzları çatalla ezerek püre haline getirin. 3. Yumurta, toz şeker, vanilya, ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını mikserle çırpın. 4. İçine limonlu sütü ekleyin. 5. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. 6. Muz ile cevizi de ekleyip karıştırın. 7. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba aktarın. 8. 180 C’ ye ayarlanmış fırında pişirin. 9. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak dilimleyerek servis edin.