Arama

nötrino
Yasaklı
28 Ocak 2014       Mesaj #308
Yasaklı
Kanser Aşısı Kimlerde Etkili?

Kübalı doktor ve araştırmacılar tarafından geliştirilen, 2008 yılında Arjantin’de tescillendirilen kanser aşısı Türkiye’de onkologlara tanıtılmaya başlandı. İstanbul, İzmir ve Ankara'daki onkologlarla bir araya gelen Kübalılar aşının tanıtımını yapıyor. Sadece ileri derece akciğer kanseri hastalarına uygulanabilen ilacın hastanın yaşam süresini uzattığı öne sürülüyor.

Prof. Uslu, hastaların doktorlarının kararıyla ilacı kullanabileceğini belirterek, "Tabii ki ben tatmin oldum. Yoksa bu şekilde beyanat vermek yanlış olur. İnsanlara yanlış umut vermek en büyük korkumuz bizim. Öğretim üyesı bilim adamı, hastalara tedavi veren insanlar olarak baktığımız şey öncelıkle etkinliktir, sonrasında güvenliktir, bunun resmi otoriteler tarafından onaylanıp onaylanmadığıdır. Yani deneme amaçlı, etkinliği kanıtlanmamış herhangı bir ilacı, herhangi bir tedaviyi hastaya vermemız uygun olmaz" diye konuştu. Türkiye’de henüz ruhsatlandırılmayan aşının ücretini hasta karşılayacak. İlacın kullanımı ise Sağlık Bakanlığı’nın iznine bağlı olup doktorları tarafından aşıya uygun bulunan hastalar doz başına 2500 dolar ödeyecek.

Kaynak: Ntvmsnbc / BBC (24 Ocak 2014, 23:36)